Красиво издание на най-вълнуващата любовна история в световната класика очаквайте

...
Красиво издание на най-вълнуващата любовна история в световната класика очаквайте
Коментари Харесай

Ана Каренина с ново луксозно издание - slava.bg

Красиво издание на най-вълнуващата любовна история в международната класика очаквайте от 29 септември с печата на издателство „ Хермес “. Лев Толстой е измежду най-видните съветски писатели и мислители, създател на романи, разкази, пиеси, есета и религиозни трактати.

„ Ана Каренина “ е измежду най-известните му творби, което самият той назовава своя първия същински разказ. Първоначално книгата е оповестена на части в периодическото издание „ Руски вестник “, а за първи път е събрана в един том през 1878 година Достоевски, Набоков, Фокнър и още редицата значими писатели дефинират романа като шедьовър на литературния натурализъм.

През 2007 година Тайм организира анкета измежду 125 модерни писатели, а резултатът е, че „ Ана Каренина “ е оповестена за „ най-великата книга, писана в миналото “. Сюжетът е приспособен неведнъж като театрални постановки, оперни и балетни представления, филми за огромния екран, телевизионни сериали, радио драми и даже като зрелище във фигурното пързаляне.

За значимостта на класическото произведение приказва фактът, че критици и читатели са единомислещи – романът би трябвало да участва във всяка библиотека. А в този момент може да го закупите в красивото първокласно оформление на „ Клуб Класика “. Ана Каренина, наподобява, има всичко: красива е, богата, омъжена е за авторитетен политик и обожава сина си.

Но тя усеща, че животът й е запустял – досега, в който среща елегантния офицер граф Вронски. В обезверен опит да открие смисъла в живота си, тя се опълчва на традициите на обществото. И напуща брачна половинка и сина си, с цел да живее със своя обичан.

Заклеймена и изолирана, Ана все по-често се поддава на пристъпите си на ревнивост към Вронски. А това го отчуждава. Скоро младата жена се оказва неспособна да избяга от все по-безнадеждната обстановка.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР