Красивата усмивка, с бели и здрави зъби, е по възможностите

...
Красивата усмивка, с бели и здрави зъби, е по възможностите
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да мокрим четката, преди да си измием зъбите

Красивата усмивка, с бели и здрави зъби, е по опциите на всеки един от нас, стига да проявим малко воля, дисциплинираност и предпочитание. Ако всекидневно и вярно се грижим за устната си хигиена, то зъбите ни безспорно ще блестят и ще са по-здрави.
Оказва се обаче, че едно напълно просто и нормално всекидневно деяние, като миенето на зъби, затруднява милиони хора по целия свят.
Несъмнено множеството от нас са уверени, че знаят по какъв начин да употребяват четката и пастата за зъби, само че е изумително какъв брой доста от нас бъркат.
Как да се грижим вярно за усмивката си и какво би трябвало или не би трябвало да вършим, когато мием зъбите си, споделя стоматологът Д-р Крум Войнов в изявление за уеб страницата zdrave.to.
Едно от нещата, които специалистът предлага, е да не мокрим четката си за зъби, преди да я използваме.

„ По-добре е четката да не се навлажнява. Независимо дали е глава на електрическа четка, ултразвукова или обичайните ръчни четки. Навлажняването на космите на четката преди приложимост понижава тяхната абразивност “, изяснява той и добавя: „ Всъщност, като се сложи пастата на четката за зъби, когато се разнесе по зъбите, има такова слюноотделяне, че тя се навлажнява от самата приложимост. “
По-важно е обаче, какъв брой време отделяме на миенето на зъби и по какъв начин го вършим. Според доктор Войнов са нужни най-малко 2-3 минути, с цел да свършим това добре.
„ Не толкоз времето, а полагането на задоволително старания за изчеткване на зъбите на всички места, мощно и усърдно, тъй като миенето на зъбите в действителност е четкане на зъбите “, изяснява той.
За здрави, бели и хубави зъби е нужна добра профилактика. Според редица статистически изследвания постоянното миене на зъби понижава риска от развиване на кариеси и други увреждания с съвсем 90%.
Ето какво споделя стоматологът по този въпрос:
„ Тя е в следните посоки — човек да отделя задоволително време и всекидневно (сутрин и вечер) да мие зъбите си качествено. Често се среща човек да каже: „ Аз си мия зъбите “. Мие ги и всеки ден го прави, само че не го прави добре. Това е задача и на нас зъболекарите да покажем по какъв начин вярно да се мият зъбите, с какво да се мият, да се употребяват средства за разчистване на междузъбното пространство. Там, където хората не отделят изобщо внимание или го вършат рядко и случайно. Каква вода за уста да употребяват и да я употребяват ли изобщо, в каква обстановка да я употребяват. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР