Красивата коса е един от основните признаци на женската красота

...
Красивата коса е един от основните признаци на женската красота
Коментари Харесай

6 домашни трика за красива и здрава коса

Красивата коса е един от главните признаци на женската хубост и здраве. Това напълно на значи, че с цел да притежавате прелестна и витална коса, би трябвало непрестанно да се подлагате на скъпи процедури в салона. Всъщност всичко, което би трябвало да извършите, е да не се изгубите в голямо количество информация, а да се научите да разграничавате истината от митовете.

Допитахме се до експертното мнение на прочут фризьор, който показа с нас своите златни секрети за ефикасна грижа за косата:

1. Сапун, еликсир за устни и желатин за къдрава коса

За страдание грижата за къдрава коса може да бъде същинско предизвикателство. Ако знаете обаче кои артикули да включите за нейната грижа, няма да имате никакъв проблем. Например, с цел да придадете на кичурите си по-голяма тежест, би трябвало да нанесете влажен ароматизиран сапун. Друго нещо, което можете да употребявате, е еликсир за устни, който прелестно може да замести восъка за коса, като ви помогне по-лесно да срешете и стилизирате косата, да поддържате формата на прическата и да предотвратите разрошване. Ако имате повече време и желаете по-сложно решение на казуса, можете да извършите желатинова маска за диамантен искра.

2. Изберете подобаващия вид четка

Изхвърлете пластмасовите гребени и четки. Пластмасата има статично деяние и по тази причина не е целесъобразно да се употребява. Това е най-лошият избор за вашата коса. В случай че към този момент сте го създали, четката с железни пластинки ще укроти на мига непокорните косъмчета. Добра опция са и дървените гребени и четки с необятни зъбци, както и тези с натурален косъм. Когато косата ви е суха, специалистите предлагат потреблението на масажираща четка. Освен че измиват косата добре, такива четки я и масажират отлично, която в действителност е потребна за космените фоликули. Мократа коса не би трябвало да се разресва, до момента в който не изсъхне, тъй като е доста уязвима от увреждане.

3. Яйчена маска за ускорение растежа на косата

Косата се състои най-вече от протеини и аминокиселини, а яйцата са цялостни с тези детайли, което ги прави едни от най-хубавите артикули за красива коса. Яйчният жълтък прави косата мощна и мека, предотвратява чупливостта на косъма и подтиква растежа. В композиция с рициновото масло, който също подтиква растежа на косата, яйчената маска прави чудеса.

За да си я приготвите, ще имате потребност от:
2 с.л. рициново масло;
1 яйчен жълтък;
1 с.л. органически мед.

Смесете съставките добре. Получената каша нанесете върху косата си, като втривате сместа деликатно в корените. След това покрийте главата си в найлонова шапчица и оставете сместа да подейства за няколко часа. След това измийте косата си с шампоан и с еликсир за коса. Повтаряйте процедурата 2 пъти седмично и единствено няколко месеца по-късно ще забележите впечатляващ резултат от напъните си.

4. Домашен изсъхнал шампоан за свежа коса

Сухият шампоан се употребява за разчистване на косата, без да се употребява вода. Известен факт е, че такива шампоани съдържат доста и разнообразни вещества с химически генезис, тъй че какво по-хубаво от това да си го приготвите вкъщи.

За задачата ще са ви нужни:
2 с.л. царевично нишесте;
2 с.л. какао на прахуляк (за тъмна коса);
5-6 капки от етерично масло по ваш избор (не е задължително);
Широка четка за грим.

Смесете всички съставки в купа. Поставете сместа в бутилка или купа. В първия случай, преди да употребявате, би трябвало добре да разклатите бутилката и по-късно да разнесете сместа по цялата коса. Ако употребявате четка, би трябвало да поставите малко количество върху корените на косата, да изчакате да се всмуква спомагателния себум и по-късно да изгладите косата деликатно. Накрая използвайте сешоар, с цел да премахнете останалите части шампоан и да извършите косата по-обемна.

5. Тайната на грижите за сухите краища

Ако се оплаквате от сухи краища, ето какво би трябвало да извършите. Преди да измиете косата си, поставете малко количество еликсир върху връхчетата на косата. Що се отнася до корените, сложете шампоан върху тях както нормално и разнесете с пръсти на всички места по косата до приемането на пяна. Балсамът няма да разреши на шампоана да бъде прекомерно нападателен към сухата част на косата и няма да го остави да понася повече вреди. Имате и още една опция – използвайте еликсир преди да измиете косата, а не по-късно. Смята се, че този способ е превъзходен за структурата на косъма.

6. Аспирин против пърхот

Аспиринът е прочут със способността си да облекчава болката от леки пострадвания, а също и като постоянно присъстваща в доста предписания за хубост субстанция. Заради мощното си успокояващо деяние е изключително целесъобразен и в битката против пърхота. Това, което би трябвало да извършите, е да раздробите няколко хапчета, да ги разбъркате с елементарния шампоан и получената примес да нанесете върху скалпа. Оставете сместа за няколко минути и я изплакнете добре. След това още веднъж втрийте в скалпа примес от аспирин и гореща вода. Оставете за 10 минути, след което го измийте. Внимателно изсушете косата си с забрадка. Аспиринът съдържа салицилова киселина, която се употребява в доста шампоани срещу пърхот. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР