Красивата и бляскава коса не е само резултат от благоприятни

...
Красивата и бляскава коса не е само резултат от благоприятни
Коментари Харесай

7 съвета за по-здрава и бляскава коса

Красивата и блестяща коса не е единствено резултат от удобни гени. Всъщност можете доста елементарно да се сдобиете с невероятна коса, следвайки 7 простички съвета:
Решете косата с дървен гребен
Ако желаете да се сдобиете с по-красива и блестяща коса, премахнете всички пластмасови гребени и четки, които наелектризират и накъсват косъмчетата. Вместо това решете косата си по няколко пъти дневно единствено с дървен гребен с едри зъбци. Особено значимо е да го вършиме преди лягане, с цел да стимулирате циркулацията в региона на скалпа преди сън. Тази техника ще подкрепи сгъстяването на косата и нейния по-добър тип. Също по този начин избягвайте да сресвате косата си, до момента в който е мокра и да си лягате с мокър скалп. Тези неточности в допълнение утежняват типа ѝ.
Използвайте масла за коса
Ако желаете здрава и блестяща коса, то безусловно 1-2 пъти в седмицата третирайте краищата на косата с рициново масло, бадемово олио или арганово масло. Обикновен зехтин също ще ви свърши работа. Преди къпане можете да си вършиме и масаж на скалпа с тези масла, сходно на маска. Тази процедура също работи и срещу пърхот.
 Признаците, че миете косата си прекомерно постоянно Признаците, че миете косата си прекомерно постоянно
Колкото хора попитате какъв брой постоянно се мие косата, толкоз разнообразни отговора ще получите. Истината е, че всеки чува нещичко отнякъде, при...
Изплаквайте косата с розмаринова запарка
Розмаринът в ароматна фалшификация, само че и ненадмината билка. От него можете да вършиме отвари, с които да изплаквате косата си след баня. За още по-добър резултат към настойките от розмарин можете да добавите и 2-3 капки масло от чаено дърво.
Вместо тоник за коса прилагайте розова вода
Розовата вода очевидно усъвършенства типа на кожата, само че и се грижи за косата. Можете да прибавяте 1-2 супени лъжици от продукта във всевъзможни домашни помади против косопад, цъфтящи краища и раздробяване на косата. Подходяща е и като тоник след измиване.
Опитайте маска с бира
 5 хитрини, с които да придадем размер на косата 5 хитрини, с които да придадем размер на косата
Много дами се стремят да придадат на косата си размер и тъй като не го имат по натурален метод, се постанова да я стилизират по най-разл...
Маската от 1 жълтък и 2 с.л. бира може да преобрази косата ви. Смесете двете съставки и ги нанесете по дължината на гривата си. Поставете шапка за баня, увийте главата в забрадка и изчакайте 30 минути, след което си вземете душ. Благодарение на тази извънредно подхранваща маса косата е блестяща и доста по-здрава.
Ексфолирайте скалпа с наслойка от кафе
Този отпадъчен артикул може да се употребява като скраб за лице и тяло. Действа безотказно в битката с целулита. Но с изключение на всичко друго почиства идеално кожата на главата и работи тонизиращо на цялата коса.
Не забравяйте за кокосово масло
Кокосовото масло е измежду най-мощните артикули за красива, здрава и блестяща коса. След баня постоянно нанасяйте по малко в краищата, до момента в който са още мокри. Това ще ги защищити от нездравословното деяние на сешоари и преси. Ще ви подсигурява красива прическа през целия ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР