Красива и сочна коледна торта с мек вкус, която ще

...
Красива и сочна коледна торта с мек вкус, която ще
Коментари Харесай

Коледна торта с шоколад и сладко от вишни

Красива и сочна коледна торта с мек усет, която ще обере всички аплодисменти на вашата празнична софра.

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 6 бр.
● захар - 100 г
● прясно мляко - 100 мл
● олио - 50 мл
● брашно - 150 г
● какао - 30 г
● бакпулвер - 10 г

За шоколадовия крем


● млечен шоколад - 400 г
● животинска сладкарска сметана - 400 мл

За напояване на тортата


● прясно мляко - 150 мл
● какао - 1 с.л.
● захар - 2 с.л.

За масления крем


● меко масло безсолно - 400 г
● пудра захар - 140 г
● прясно мляко - 50 мл
● зелена течна сладкарска багра - 1 ч.л.
● алена течна сладкарска багра - 1 с.л.

За пълнене на тортата


● сладко от вишни - 150 г

Начин на подготвяне

Подготовка на блата:

В купа разрушаваме яйцата със захарта до удвояване размера им и стопяване на захарта. Около 10 минути лишава. След като яйчената примес е подготвена, прибавяме прясното мляко и олиото и разбъркваме за малко.

Пресяваме си сухите съставки (брашното, какаото и бакпулвера) и ги прибавяме към яйчената примес. Разбъркваме деликатно с шпатула и прехвърляме получената примес в тавичка за печене с диаметър 18 см, която авансово сме застлали с хартия за печене.

Печем в авансово загрята фурна на 180° за 35-40 минути. След изпичане, оставяме блатът да се охлади изцяло, изваждаме го от тавата, след което го разрязваме на 4 идентични елементи.

Подготовка на шоколадовият крем:

Начупваме шоколада и го разтапяме на водна баня. Към към този момент стопеният шоколад прибавяме сметаната и разбъркваме до сливане. Прибираме в ледник за 30 минути. След изстудяване разрушаваме с миксер до приемане на крем.

Приготвяме си какаова примес с която ще напоим тортата. Стопляме си млякото. Към него прибавяме захарта и какаото и разбъркваме до разтварянето им.

Подготовка за масления крем:

Разбиваме мекото масло до хомогенна примес.

Разтваряме захарта в млякото и започваме да ги прибавяме към маслото до приемане на пухкава крем (около 10 минути). Готовият крем разделяме на 2 и оцветяваме с боичките.

Сглобяване на тортата:

Слагаме първи блат. Напояваме го с какаовата примес и го мажем с шоколадовия крем. Разпределяне с лъжица отмерено сладкото от вишни и слагаме вторият блат. Отново напояваме и мажем с шоколадовия крем, само че този път пропущаме вишните. Поставяме третият блат. Напояваме, намазваме с шоколадовият крем и разпределяме отмерено сладкото от вишни. Поставяме последния блат, като този път единствено го напояваме с какаовата примес и прибираме тортата за един час в ледник.

След изстудяване, измазваме тортата с масленият крем с алена багра и накичване със зеленият крем, като аз съм употребила пош и накрайник отворена звезда.

При предпочитание може да сложите цветни пръчици и нашата Коледна торта е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР