Красив лесопарк с атракции за деца и места за отдих

...
Красив лесопарк с атракции за деца и места за отдих
Коментари Харесай

Сметище стана парк с фонтан

Красив лесопарк с атракции за деца и места за отдих на възрастни беше построен на мястото на дългогодишно бунище в село Божурово, част от шуменската община Върбица. 106 000 лева от локалните си доходи е вложило кметството за благоустрояване на мястото. Изцяло преобразени са близо 8 дка. Местните хора към този момент се радват на цветни алеи, детска площадка, беседки, ново осветяване. Насред селото има и настоящ шадраван. Фирмата-изпълнител дава 10 година гаранция на придобивките.

“Поехме този ангажимент още през 2015 година Неможеше да продължи да съществува това сметище в самия център на Божурово. Чувствах се длъжен да го трансформира и да реша един проблем, чакал дълги години”, сподели на откриването кметът на Върбица инж. Мердин Байрям.

След тържеството по остарял български бит с рязане на лента, самун и сол, празникът в селото продължи и с благотворителна вечеря /ифтар/. Както “Труд” писа, сядането на обща софра след залез е по самодейност на общинския кмет по време на свещения месец Рамазан.

 trsh2505-1a

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР