Красимира Хаджииванова е копирайтър на свободна практика и съосновател на

Красимира Хаджииванова е копирайтър на свободна практика и съосновател на ...

Да не ви хвана страх, че ще стане като с протестите за тока през 2013-а?.Красимира Хаджииванова е копирайтър на свободна практика и съосновател на сайта "Майко мила". Мнението й е от профила й във "Фейсбук".

И какво стана, мили мишлета? Какво стана? Изведнъж се оказа, че "служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им. Това потвърди вицепремиерът Томислав Дончев по повод паниката в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата."

А знае ли се кой е служителят? Защото аз се сещам за един, ама се притеснявам да не стане като със запалените фабрики в Пловдив и накрая да го отнесе някой нещастник, който е на стаж или е нает да разнася кафе и кламерчета.

А, и още нещо. Било се знаело от месеци, че има разпространение на фалшиви новини и дезинформация. Да не сме си мислели ние, че властта е проспала тоя процес –

не, моля ви се, тя властта БДИ.

Ама верно ли? А какво тогава правихте през тия месеци – да би да сте били на пленум, на който сте анализирали проблема? Излязохте един път да кажете на хората да не вярват на тъпотии ли? Коментирахте предавания с отявлена пропаганда ли? Разследвахте групите против Стратегията, които се роят със скоростта на светлината и в които тролове пускат фалшиви призиви, организират протести по градове и пишат изумителни глупости, на които други хора се връзват, паникьосват и започват също да правят глупости, защото това е, което човек прави, когато е паникьосан – върши глупости. Къса страници от бележници, забранява на детето си да посещава училище, подписва неграмотно написани, измислени декларации, разпространявани тайно сред родителите, в които пише, че родителят не е съгласен детето му да посещава часове, в които ще бъде развращавано.

Да не би да казахте нещо покрай стотиците постове и публикации, че норвежци ще взимат българските деца за органи, за оргии, за разврат, за да ги правят джендъри, чучела и едва ли не – за да ги превърнат в ястие от националната си кухня?

И кога решихте да спрете да анализирате и да почнете да действате?

Да не би да е, когато се уплашихте, че няколкостотин родители от ромски произход нахлуха в три училища и си заприбираха децата вкъщи, умрели от страх и ужас, че някой ще им ги вземе??

Да не би да ви хвана страх, че ще стане като с протестите за тока през 2013-та?? М?

Айде да престанем да си говорим като девици. Айде да си кажем вече, че всичко това се случва СЪС специалната подкрепа на властта, която удобно мълча месеци наред и осигури идеална почва за развъждане на паразити, които да отровят живота на хиляди хора.

Айде да си признаем вече, че когато стана истерията със Стратегията, трябваше да излезете и да кажете, че внушенията, че някой ще отнема деца,

са пълна глупост и да застанете зад тоя документ,

който така или иначе вие сте поръчали да бъде изготвен.

И айде накрая да си кажем, че в пресцентъра на военното министерство има ЕДИН служител, който активно популяризира каузата против абортите, има отявлено антиженско и хомофобско говорене и уж е много близък с Бога, ама по един отвратително изкуствен и напомпано звучащ начин. Ще го намерите лесно във Фейсбук - той не се крие в изоставена къща в покрайнините на Нови Искър, не ви трябва Ванга, за да му узнаете името или инициалите... или агентурното име. То вие си го знаете, де. Няма нужда да ви казваме кой е.

Така че, аре да спрем вече с тоя селски панаир, а?

Източник: dnevnik.bg