Красимира Алексиева кани на премиерата на книгата ДНК“ – автобиография

...
Красимира Алексиева кани на премиерата на книгата ДНК“ – автобиография
Коментари Харесай

Краси Алексиева кани на премиера на „ДНК“

Красимира Алексиева кани на премиерата на книгата „ ДНК “ – автобиография на Краси Алексиева и биография на изложба Възраждане!

На 06 април, сряда от 18:00 ч. в радио Пловдив. Книгата е огромен формат, първокласна, 500 стр., 300 от тях са текст, а останалите 200 са фото албум., ИК Ракурси.

Тази книга е автобиография и биография. Автобиография на Краси Алексиева и биография на изложба Възраждане. Тази книга е опит да се изскочи от самотата, да се надскочи самотата. Да се търси любовта в най-тъмните ъгли. Опит, обичта да излъчва своето свято зарево от облици, обстоятелства, случки. Опит за незабрава, за обичливи и не толкоз обичливи мемоари. Опит, да се залови част от времето в мрежата на словото. Опит, да се надникне в далечното минало на родовото начало на една жена, която желае да знае, да помни и съобщи загатна напред, във времето.

Сигурно има и неверни мисли, усеща и думи. Все отново, Краси е човек, елементарен и неверен. И има право на амнистия от читателя. Защото една автобиография е разголване на душата пред всички.

Бог с Краси и книгата!

Биография на Красимира Алексиева

Родена през 1948 година в София. Вече 27 години управлява изложба Възраждане, към читалище Възраждане в Стария град дружно със сина си Сим Алексиев, като за това време са открити над 600 изложения на създатели от цяла България и чужбина.

Има издадени четири книги с лирика: „ Къде ме търсите ” 1994 година ИК Хемус, София, „ Бог да бъде там ” 1998 година ИК Хермес, Пловдив, „ Свръхскоростно ” 2007 година ИК Фабер, Велико Търново, „ Любов на живота “ 2017 година ИК Ракурси, Пловдив.

През 2014 година излиза книгата – албум „ Пътят на художниците I “ с есета за деветнадесет български създатели, ИК Ракурси, Пловдив.

През 2018 година излиза втората книга – албум „ Пътят на художниците 2 “ с двадесет и шест есета за български художници, ИК Ракурси, Пловдив.

Също по този начин има оповестени есета за художници  в списание Европа, дванайсет на брой от 2002 година до 2009 година,в сборник „ Света гора “, сборник „ Антимовски хан “ и още доста художествени сериозни есета в над тридесет и пет броя албуми и каталози, издадени от изложба Възраждане.

За активността си с галерията е получила премията – статуя „ Полет над Пловдив ”, връчвана в Ноща на музеите и галериите от КЦМ, Пловдив за най-хубава изложба през 2006 година

През 2010 година, изложба Възраждане бе удостоена със златна значка „ Златна книга ” и специфичен документ за почетен статут на институция с висок авторитет и публично самопризнание в региона на културата. Наградата се дава от Съвет на европейската научна и културна общественост – публично посланичество в София.

През 2017 година, по случай своя 22 ри рожден ден галерията бе удостоена с почетен плакет от регионалния шеф на Пловдив господин Здравко Димитров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР