Красимир Вълчев.Учениците в страната започнаха дистанционното си обучение на 16

...
Красимир Вълчев.Учениците в страната започнаха дистанционното си обучение на 16
Коментари Харесай

Учителите започват да изпитват и оценяват учениците онлайн

 Красимир Вълчев.

Учениците в страната започнаха отдалеченото си образование на 16 март, три дни след оповестяването на изключителното състояние в страната. От МОН предлагат на шефовете да ползват омекотен вид на отчетност при заетостта на учителите и на личния състав в учебните заведения - по електронен метод, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

Всички контрактувани хонорари на педагогическите експерти за интервала на отдалеченото образование ще бъдат изплатени. Това реши на 3 април Отрасловият съвет за тристранно съдействие в системата на предучилищното и учебното обучение. Изискването е учителите да са водили образование в електронна среда пет астрономически часа, което включва и подготовката на уроците. Това значи най-малко 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с контракт за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са имали с учениците.

В интервала от 13 до 16 април ще бъде въведен омекотен, разтоварващ за учениците, отдалечен образователен режим. В взаимозависимост от спецификата на учебното заведение, в рамките от 2 до 4 часа, може да се подчертава върху занимания по ползи /за физически действия, изобразително изкуство и музика/, за занимания с педагогическите съветници или за полемики по тематиките за часа на класа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР