Красимир Вълчев. Той даде пример с Пловдив и Велико Търново,

...
Красимир Вълчев. Той даде пример с Пловдив и Велико Търново,
Коментари Харесай

Няма да удължават общата грипна ваканция! Ще намалят ли пролетната?

 Красимир Вълчев. Той даде образец с Пловдив и Велико Търново, където към този момент имало взето решение за удължение с два дни. Повишила се е епидемиологичната стойност в София, ден за ден се взема решение и не е изключено да се удължи ваканцията и в столицата, добави министърът. От изток на запад се повишавали стойностите на заболеваемостта.

В момента не се разисква взимане на пролетната почивка за образователно време, сподели Вълчев. Средно 10-12 са дните, които децата са отсъствали, преструктурират се стратегиите и към момента образователният материал може да бъде взет, ще е за сметка на упражненията, изясни той. Не се обмисля удължение на образователната година, нито смяна на датите за матурата, по-скоро от изпитния материал щели да отпаднат последните тематики от образователните стратегии.

Ще бъдат разисквани разновидности за отдалечено образование там, където то е допустимо - с виртуални класни стаи, с осъществяване на самоподготовка и извършения с виртуална връзка с учителя, посредством планово образование, изясни още министърът. Временно са спрени всички групови действия на учебните заведения, а тези 5 дни, които те имат за екскурзии и зелени учебни заведения, били вид за удължение на образователните часове, заяви Нова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР