Красимир Вълчев представи Изменения в Закона за висшето образованиеНаучните институти

...
Красимир Вълчев представи Изменения в Закона за висшето образованиеНаучните институти
Коментари Харесай

Лауреати от олимпиади влизат без изпит в университета 

Красимир Вълчев показа Изменения в Закона за висшето обучение
Научните институти с юридическа дееспособност

Депутатите гласоподаваха промените в Закона за висшето обучение, които не престават политиката за поощряване на кандидат-студентите, лауреати в национални и интернационалните олимпиади и са носители на медали от олимпиади, да могат да бъдат одобрявани във висши образователни заведения без приемен изпит. 95 народни представители от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия гласоподаваха “за ”, нямаше нито един срещу, а от “Възраждане ” се въздържаха. Политическа партия и Демократична България не бяха в зала.

Целта е тези кандидат-студенти да бъдат арестувани в българската система на висшето обучение, изясни Красимир Вълчев от ПГ ГЕРБ-СДС. Той показа Доклада на Комисията по образованието и науката за първо гласоподаване на законопроекта.

Другото предложение, което бе признато, е да се сътвори опция научните институти да имат юридическа дееспособност, т. е. да бъдат независими юридически лица, защото сега те могат да основават такива като звена във висшите учебни заведения, уточни Вълчев.

Целта е да се основат условия за оптималната еластичност при структуриране и преструктуриране на институтите, да се облекчи административната им работа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР