Красимир Вълчев: Обучението за студенти по педагогика да е безплатноУвеличаваме

...
Красимир Вълчев: Обучението за студенти по педагогика да е безплатноУвеличаваме
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Обучението за студенти по педагогика да е безплатно

Красимир Вълчев: Обучението за студенти по педагогика да е гратис
Увеличаваме приема за педагози, усилваме финансирането за професионалните посоки, свързани придобиване на педагогическа дееспособност, даване на спомагателни стипендии. За следващата година ще предложим и образованието за студентите по педагогика да бъде гратис, т.е. това ще бъде нещо като трета стипендия.

Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Недостигът на фрагменти, съгласно министъра, може да се компенсира с преквалифициране, обновителен курс или въвеждащо образование на хора, които са придобили педагогическа особено, само че не са работили или от дълго време не са работили в учебно заведение.

Днес Вълчев взе участие в полемика, отдадена на кадрово застраховане на българското обучение в столичното 18 СОУ „ Уилям Гладстон ”. Дискусията слага акцент върху обезпечаването на учителската специалност с задоволително готови и стимулирани експерти, квалификацията на педагогическия личен състав и опциите за кариерно развиване. В полемиката вземат участие специалисти, представители на синдикатите, университетските среди и неправителствения бранш. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР