Красимир Станчев - Легионера, който беше разследван от службите като

...
Красимир Станчев - Легионера, който беше разследван от службите като
Коментари Харесай

Изтекоха неочаквани разкрития около убиецът на Жоро Илиев

Красимир Станчев - Легионера, който беше разследван от службите като физическия убиец на боса на ВИС-2 Георги Илиев, е станал съучастник на топ мафиота на Балканите Сретен Йосич. Това разкриха чудесно осведомени източници от ъндърграунд средите, представени от " Уикенд ".

Според мълвата в подземия свят Краси Легионера имал френски паспорт и с непознатото си име попадал като шеф в сдружение, което е притежател на казина в Сърбия и Франция. Станчев и Йосич са другари още от 90-те години на предишния век. Оперативни данни на полицията сочат, че точно Красимир Станчев е индивидът, който води у нас хърватската група, ръководена от Робърт Матанич. Бандата прави десетки убийства на територията на България от 2001 до 2005 година и е била на директно послушание на Сретен Йосич. На нея се приписват разстрелите на Илия Павлов, Филип Найденов - Фатик, Евгени Стефанов - Женята, Поли Пантев, Степан Рибаков, Николай Христов - Данкина, Румен Маринов - Нарциса и други

Според мълвата Краси Легионера не поддържа никакви връзки с България, включително и семейство си. От 14 години някогашната му брачна половинка Мария
Александрова няма никаква новина от него. През 2005 година тя се разведе служебно с Легионера, откакто съдът прикани посредством публикация в „ Държавен вестник " Станчев да се яви в зала и да подпише документите за бракоразвод. Това не даде резултат и тя получи решение без неговия параф. Двамата имат наследник. Детето нямало никакви мемоари за татко си.

Братът на Легионера - Ивайло Станчев, също твърди, че не го е чувал от 2003 година Двете му компании в България, в които той има присъединяване - „ Коне " и „ Ексес Интернационал ", пък са от дълго време заличени. Преди 6 години ДАНС разследваше Красимир Станчев като един от главните обвинени причинители на убийството на боса на ВИС-2 Георги Илиев. Това се случи след ареста на пернишката тайфа „ Килърите 3 ", ръководена от Бай Васо, татко на именития Райко Кръвта. Прякорът на Красимир Станчев идвал от присъединяване му във френския легион в Африка. В края на 90-те години на предишния век роденият в Разград мъж е бил на военни задачи във Френска Гвиана в Африка, както и в пустинната Джибути. След като се връща в България, Станчев почнал работа като охранител на Милчо Бонев - Бай Миле. Твърди се, че точно босът на СИК поръчва на телохранителя си да разстреля съперника му в мафиотската организация Дмитрий Минев - Руснака. Бандитът беше погубен на 24 октомври 2004 година с един изстрел в главата, създаден от снайперист, прикрит в таванско помещение на кооперация на ул. „ Витоша " в София.

Още тогава от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че убиецът е бил топ експерт, с отличен опит в боравенето със снайпер. Което е и била повода Бай Миле да разпореди значимата задача точно на Легионера. През 2002 година Красимир Станчев се впуска в бизнеса и записва сдружението „ Ексес Интернационал " ООД. Справка в Търговския указател демонстрира, че там той е държал 35% от акциите, а останалите са разпределени сред Деян Георгиев, Георги Георгиев и французина Кристиян Жан Пол Лаборие.

През пролетта на 2004 година компанията заплаща за снимането на порно кино лентата „ Малки български мръсници ", който се популяризираше на фона на националния трикольор на България. Продуцент на лентата е френският съучастник на Легионера Кристиян Лаборие. На обложката на продукцията една от участничките, която по време на фотосите е била към момента малолетна, е седнала върху кофичка с българско кисело мляко и е стъпила върху герба и знамето на Република България. В порното взели участие общо двама французи - мъж и жена, 8 българи, от които 5 мъже и 3 дами и една украинка. Филмът е сниман в хотели край Хасково и Варна. Година по-късно се появява в интернет и мигновено провокира всеизвестен скандал поради половата подигравка с националния ни байрак. Спецполицаи от ГДБОП смъкнаха от интернет кино лентата и започнаха полицейско следствие против създателите. От притежателя на „ Ексес Интернационал " обаче нямаше и диря.

По това време Станчев към този момент е публично търсен от Министерство на вътрешните работи. Легионера изчезва на 18 август 2004 г, откакто полицейски патрул спрял за инспекция автомобила, в който се возели той и сърбинът Бранко Вуянович. Бранко бе доближен до Сретен Йосич и член на проведена незаконна група, която е подозирана за над 20 убийства в България и Сърбия. Униформените поискали от двамата документи за инспекция. Тогава Станчев насочил револвер против патрула и съумял да избяга. Дни по-късно напуща България. Различни източници в подземния свят сочат, че се открива във Франция.

След като напуща страната, Красимир Станчев се върнал един-единствен път в България, съгласно един от анонимните очевидци против „ Килърите 3 ". Това е станало в седмицата преди 25 август 2005 година Тогава в ход е била финалната права на акция финансирана от пернишкия престъпник Райко Кръвта, която би трябвало да приключи с убийството на считания за недостижим до тогава необут на ВИС-2 Георги Илиев.

Конфликтът сред двамата е поради изтезанието на Васил Горчев- Кьоравия от Благоевград, който е директно зависещ на Главния. През февруари 2004 година Жоро Илиев извикал в софийския си офис Райко Кръвта. Заплашил го, че ще го ликвидира поради убийството на Кьоравия. По това време Райко набрал сериозна мощ в подземния свят, бандата му се слави, че популяризира най-качествената дрога, а огромна част от софийските наркомани вървят до Перник, с цел да си купуват дозите.

След опасността на Главния да унищожи водача на перничаните имащият се към този момент за огромен необут Райко Кръвта стартира да прави проект по какъв начин да отстрани Жоро Илиев. Босът на ВИС-2 също чува клюки, само че се смее: „ Той е една безобидна муха, по какъв начин тъкмо ще ме убие? ". Главния подценява Райко и това е съдбовната му неточност. Планът за ликвидирането му към този момент е задействан...

За поръчката е нает към този момент потвърдилият се с безупречно прецизен мерник Краси Легионера. Беглецът скрито влиза в страната на 24 август 2005 година На идващия ден към 22 ч. вечерта Станчев вижда в оптиката си фигурата на Георги Илиев, който по това време купонясва с другари в заведението си „ Буда бар " в Слънчев бряг. Секунда по-късно спусъкът е натиснат и дебалансиран патрон 22-ри диаметър се забива в сърцето на Главния, който умира минути по-късно на път за локалната болница.

Според въпросния неизвестен очевидец Краси Легионера напуснал България с подправен паспорт през граничния пункт Капитан Андреево в първите часове на 26 август 2005 г, единствено ден след разстрела на Жоро Илиев. Той съумява да се скрие във Франция, където има подправен паспорт. Според някои източници е там и до през днешния ден и работи за структурата на Сретен Йосич.

Други обаче считат, че слуховете за „ втория живот " на Легионера са пресилени. Много хора от ъндърграунда са уверени, че Красимир Станчев е погубен незабавно откакто извършва мръсната поръчка и разстрелва Георги Илиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР