Красимир Кр. /27 г./ е бил задържан от Окръжната прокуратура

...
Красимир Кр. /27 г./ е бил задържан от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Задържаха обвиняем, издирван с европейска заповед за арест от съдебните власти в Белгия

Красимир Кр. /27 г./ е бил арестуван от Окръжната прокуратура в Търговище за период до 72 часа за явяването му в съда. Обвиняемият е търсен от Белгия по силата на Европейска заповед за арест, издадена от съда в белгийския град Льовен, оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжната прокуратура в Търговище е внесла искане в Търговищкия областен съд за задържането и предаване на обвинения на правосъдните управляващи в Белгия. Искането ще бъде прегледано по-късно през днешния ден в съда.
27-годишният българин се търси от белгийските правосъдни управляващи за наказателно гонене за присъединяване му в проведена незаконна група, занимаваща се с произвеждане на упойващи субстанции /канабис/. Престъплението е осъществено в интервала от 11 февруари до 23 май тази година и се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 15 години. Ако отговорното лице е управлявало незаконното съдружие, наказването му е от 15 до 20 години затвор по законите на Кралство Белгия.
Според прокуратурата съществува действителна заплаха Красимир да се укрие, защото незабавно след осъществяване на закононарушението е напуснал територията на Белгия и не е бил открит, с цел да взе участие в наказателното произвеждане по случая, по който има арестувани и други българи.

В Льовен и на други места незаконната група отглеждала 600 растения марихуана, допълват от правосъдната институция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР