Красимир Каракачанов, Томислав Дончев и Лиляна Павлова са тези, които

...
Красимир Каракачанов, Томислав Дончев и Лиляна Павлова са тези, които
Коментари Харесай

Каракачанов, Дончев и Павлова - най-одобряваните министри

Красимир Каракачанов, Томислав Дончев и Лиляна Павлова са тези, които се радват на най-голямо утвърждение измежду обществото, надлежно с 42% и по 36% за второто и третото място, излиза наяве от социологическо изследване на проучвателен център „ Тренд” по поръчка на вестник „ 24 часа “.

Изследване: Българинът не има вяра на богатите и желае страната да му дава работа

10 година в Европейски Съюз - еврооптимисти сме, желаеме в Еврозоната

Доверие в институциите

Положителните оценки за президента (63%) и омбудсмана (62%) са на практика изравнени. Веднага след тях се подрежда Българската православна черква, като над половината от българите (51%) утвърждават работата й.

Традиционно с най-ниско публично утвърждение се употребяват съдът и прокуратурата с по 19% и за двете институции.

От всички членове на Министерския съвет, министър председателят Бойко Борисов събира най-вече позитивни оценки за работата си (45%)

В дъното на тази ранглиста са Бисер Петков, Емил Караниколов и Боил Банов, само че това се дължи най-много на ниската им известност, а не толкоз на негативните оценки за тяхната работа, разясняват специалистите от „ Тренд”.

В таблицата съзнателно не попада оценка за работата на транспортния министър Ивайло Московски, защото по време на проучването се случи трагичният случай със гибелта на сина му, който може да се е отразил върху публичните настройки.

Истанбулската спогодба

Едва 16% от всички български жители поддържат приемането на документа, а 46% са срещу. Прави усещане, че няма динамичност в демографската разбивка по пол, което демонстрира, че дамите не възприемат конвенцията като документ, защитаващ техните права.

Борисов: Референдум за гей браковете? Всички знаем отговора

Президентът: Не би трябвало да ратифицираме Истанбулската спогодба

Единствено измежду последователите на ГЕРБ, мнението по отношение на конвенцията е разграничено на две равни елементи, заради ясно заетата позиция от страна на партията по отношение на документа.

Проучването обаче е завършило преди министър председателят да разгласи, че замразява ратификацията на конвенцията.

Въпреки че Истанбулската спогодба е една от водещите тематики в политическия и публичен живот в последния месец, едвам половината от запитаните заявяват, че са осведомени с документа. Логично, най-запознати са хората с висше обучение.

Приблизително на две равни елементи са разграничени отговорите дали наблюдават (46%) или не наблюдават (47%) дебатите към конвенцията. Тя провокира максимален интерес у висшистите и минимален – у хората на възраст сред 18 и 29 години.

Електоралните настройки

ГЕРБ резервира първата си позиция с преднина в поддръжката от към 2,5% от всички запитани пред своя главен конкурент Българска социалистическа партия.

След тях се подреждат Движение за права и свободи (6,4%) и Обединени патриоти (5,2%). Разликите с предходните изследвания са в границите на статистическата неточност.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР