Красимир Каракачанов се оттегля от поста председател на ВМРО. Това

...
Красимир Каракачанов се оттегля от поста председател на ВМРО. Това
Коментари Харесай

Каракачанов се оттегля от лидерството на ВМРО

Красимир Каракачанов се отдръпва от поста ръководител на Вътрешна македонска революционна организация. Това излиза наяве от негова обява във " Facebook ".

Той показва, че наближава конгресът на Вътрешна македонска революционна организация, който е плануван за 12 февруари. " Моята концепция е на конгреса, вместо да влизаме в непотребни диспути кой е по-по-най и да се сочим с пръст един различен, да вървим към една нова, само че в действителност обичайната за Вътрешна македонска революционна организация формула, а точно - да изберем трима съпредседатели. Трябва да обединим напъните на всички, а не да създадем условия за разцепление в структурите ", написа Каракачанов.

За съпредседатели на партията той предлага евродепутата Ангел Джамбазки, ръководителят на групата на Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно заседание Искрен Веселинов и Александър Сиди.

По думите на Каракачанов място в управлението на Вътрешна македонска революционна организация би трябвало да има като секретар и Юлиан Ангелов, учредителен секретар на щабовете на партията за предизборните акции в последните 10 години.
 И изпълнителният комитет на Вътрешна македонска революционна организация подаде оставка
И изпълнителният комитет на Вътрешна македонска революционна организация подаде оставка

Подготвят привикване на конгрес на Политическа партия " Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване "

" В тази смяна аз персонално виждам и включването на още младежи в управителните органи на Вътрешна македонска революционна организация - в Изпълнителния комитет и в Организационния съвет, реализирайки една постепенна последователност, съчетавайки опита с младостта и ентусиазма ", декларира Красимир Каракачанов.

Той предлага също да бъде понижен съставът на Организационния съвет на Вътрешна македонска революционна организация от 100 на не повече от 60-70 души, както и броят на членовете на Изпълнителния комитет на партията .

" Колкото до мен, аз нямам желание да излизам в политическа пенсия и ще не преставам да работя интензивно за престижа на Вътрешна македонска революционна организация и за идеите, за които Вътрешна македонска революционна организация е воювала в своята 128-годишна история, води война и до през днешния ден. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията ", отбелязва Каракачанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР