Красимир Каракачанов предложи Марияна Николова да заеме поста на Валери

...
Красимир Каракачанов предложи Марияна Николова да заеме поста на Валери
Коментари Харесай

Коя е новото вице Марияна Николова - вижте тук

Красимир Каракачанов предложи Марияна Николова да заеме поста на Валери Симеонов като нов вицепремиер. Досега тя бе шеф на кабинета на водача на НФСБ.

Коя е Марияна Николова?

Марияна Николова е родена през 1975 година. Тя е юрист по специалност, вписана е в Софийската адвокатска гилдия. Била е и държавен чиновник - заемала е разнообразни експертни длъжности в администрацията.

Владее британски и френски език.

Николова е приключила е и Публична администрация и административни практики в СУ „ Свети Климент Охридски “, а също и Право на Европейски Съюз.

Има редица образования и специализации в страни-членки на Европейски Съюз включително EIPA- Европейски институт по обществена администрация, Холандия; “HAUS ” финландски институт за обществен мeниджмънт; Европейска академия за налози, стопанска система и право, Германия, а също във Франция, Австрия и Англия.

Има забележителен принос в създаването на настоящата нормативна уредба в областта на държавната работа на Република България. Заема разнообразни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната промяна.

Заемала е управителни длъжности, в това число шеф на дирекция „ Правно-нормативни действия “ в Министерство на земеделието и храните.

Работила е и в Държавна организация за метеорологичен и механически контрол. Преподавала е по практическо нормотворчество и в Института по обществена администрация към Министерски съвет.

В интервала 2015-2017 година е началник на отдел Договорно-правен и правна отбрана в НЕК. Работила е и като юрист в " Топлофикация-София ".

От май 2017 година е шеф на политическия кабинет на заместник-министър ръководителя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР