Красимир Кънев, Калин Калпакчиев и Христо Иванов отново се подиграха

...
Красимир Кънев, Калин Калпакчиев и Христо Иванов отново се подиграха
Коментари Харесай

Изключителен скандал! Калпакчиев е пуснал убиеца Полфрийман заради….положителна характеристика от Българския хелзинкски комитет!

Красимир Кънев, Калин Калпакчиев и Христо Иванов още веднъж се подиграха с българското правораздаване. Софийският апелативен съд разгласява претекстовете на грантовия арбитър Калин Калпакчиев, който през вчерашния ден пусна от пандиза килъра на студента Андрей Монов – Джок Полфрийман.



Мотивите се оказаха повече от скандални. Първо, Калпакчиев въобще не регистрира събитието, че Полфрийман не е платил компенсацията, което дължи на роднините на Монов. Според съда, погрешно по-долната инстанция е разгледала този въпрос, тъй като заплащането на компенсацията не било причина за стартирането на килъра от пандиза.

По-нататък в претекстовете четем, че Калпакчиев не взема под внимание и обстоятелството, че Полфрийман е имал 5 санкции за неприятно държание преди 2014г., в това число пренебрегва и нови 3, наложени му през 2018г.! Както старите, по този начин и новите, съгласно Калпакчиев били заличени и не следвало да се регистрират.

Вместо това е прегледано събитието, че австралиецът развивал „ общественополезна активност “, в това число бил записал и съдружие “развило и разрастващо понастоящем дейна активност в социална изгода “.

Усилията на Полфрийман били ориентирани към това фактически да спомага за възстановяване на ситуацията в българските затвори, а представителите на сдружението са вземали присъединяване и в публични разисквания, свързани със законодателни промени в тази тенденция.

Припомняме, че НПО-то на Полфрийман беше употребявано и от Христо Иванов - някогашен министър на правораздаването и сегашен ръководител на партията на Прокопиев – „ Да(Й) България “, като му даваше „ препоръки “ по какъв начин да усъвършенства местата за отнемане от независимост.
Връх на цинизма обаче са претекстовете на Калпакчиев, в които показва, че за предварителното му освобождение е взета поради и …положителната характерност, която Българският хелзинкски комитет е дал на Полфрийман.

Българският хелзинкски комитет се опита през 2015г. да направи килъра „ Човек на годината “, само че тогава публичната реакция беше доста мощна и ръководителят на БХК Красимир Кънев отдръпна номинацията му. Самият Калпакчиев обаче също беше избран за „ Човек на годината “ от БХК, само че през 2013г.



Факсимиле от претекстовете на Калин Калпакчиев

Така излиза, че награденият от БХК Калпакчиев от грантовия Съюз на съдиите в България, в този момент пуска от пандиза своя „ сътрудник “ по номинации от същия Български хелзинкски комитет, употребявайки като причини точно позитивната характерност, дадена от БХК на Полфрийман, както и присъединяване на НПО-то на килъра в „ общественополезна активност “, обезпечена му от Христо Иванов!

Оказва се също, че съгласно Калпакчиев, Полфрийман бил „ търпелив към останалите, ученолюбив, с изявени ползи в разнообразни области, деен, предприемчив, пореден и твърдоглав при реализация на задачите си, сензитивен и реактивен към обществената среда, доброжелателен и радушен като цяло, без расови и дискриминационни настройки “, а българска компания даже му била осигурила работа, в случай че бъде пуснат от пандиза.

Така освобождението на килъра, като се изключи че явно е било квалифицирано от дълго време сред БХК, Калпакчиев и Христо Иванов, се трансформира и в тотална насмешка с българското правораздаване, както и с роднините на убитото момче.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР