Красимир Георгиев е дипломиран бакалавър и магистър-психолог със специализация юридическа

...
Красимир Георгиев е дипломиран бакалавър и магистър-психолог със специализация юридическа
Коментари Харесай

Красимир Георгиев разкрива как може да влияем на емоциите си чрез дишане

Красимир Георгиев е квалифициран бакалавър и магистър-психолог със специализация юридическа логика на психиката. Сертифициран е по програмата “Техники за психо-социална работа с деца и семейства”. Създава своя методика, която цели постигане до успокоение и центрираност в себе си. От 2003 година работи като професионален психолог и съветник, хипнотерапевт в Пловдив. Зам.-председател и създател е на Българската асоциация за работа с дъха. Съучредител и член е на Българската асоциация по внушаемост.
Специализирал е при Давид Шен Вердеси, при зен-учителя Тич Нат Хан, както и при Николай Ооржак, потомствен тувински шаман, разнообразни практики и гърлено пеене. Овладява техниките на вътрешната усмивка и 6-те лечебни звука на Мантак Чиа. Участвал е неведнъж в “Интензив Просветление” при Перица Георгиев.
Красимир Георгиев основава неповторим български способ на дишане - “Дървесна роза” (WoodRose breathwork) или така наречен българско дишане в темп 4-7-8.
- Г-н Георгиев, създател сте на Българската асоциация за работа с дъха. Защо придавате толкоз огромно значение на дишането?
- В ранна детска възраст претърпях осъзнаване, което сложи началото на интереса ми към дишането. След това започнах да диря работещи техники и способи за психическа помощ. Последваха редица събития и срещи, вследствие на което приключих логика на психиката. С течение на времето започнах да отхвърлям комплицираните техники и след 10 години работа осъзнах, че най-простите способи са най-ефективни. Реално животът, психологичното и физическото здраве на всеки човек зависят от дишането - то е в основата на всичко. Животът ни стартира с първата глътка въздух и свършва с последния мирис. Връзката живот-дъх е от главно значение за всички нас.
Като психолог работя с 4-те детайла: мислене, сетива, визуализация, страст и чувства във физическото тяло. Работата с дъха (т.нар. дишане) е едно от най-цялостните и мощни средства, до които съм се докосвал. Нашите страсти, имунната ни система - всичко е обвързвано с метода ни на дишане. Работата с дъха ми дава опция, от една страна, да работя с хората в дълбочина, употребявайки и спомагателни психически похвати, а от друга - да ги овластявам, т.е. да образовам клиентите си на разнообразни дихателни извършения, които са подобаващи за техните положения и потребности. Така давам принадлежности за ежедневна самопомощ.
Дишането директно и незабавно повлиява на прочувственото и ментално положение, в което се намира човек. С дихателните практики изцяло изключваме мислите, а когато мозъкът остане празен, без наличие, имаме безусловно успокоение, т.е. няма страсти, реализираме вътрешен баланс и чувство за покой. Всички десетки (а може би и стотици) дихателни техники, на които съм се обучавал, редувам или разбърквам в неповторимо комбиниране съгласно другите хора и техните потребности. А задачата е единствено една - да се реализира баланс сред разум, страсти и тяло.
Тъй като дишането е най-естественото нещо за тялото ни, то непроменяемо работи. Винаги! И множеството хора не се замислят въобще за този машинален развой.

Цялото изявление с Красимир Георгиев, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР