Красимир Балъков започна с две загуби престоя си като селекционер

Красимир Балъков започна с две загуби престоя си като селекционер ...

Балъков: В България има повече от 6 милиона футболни разбирачи.


Красимир Балъков започна с две загуби престоя си като селекционер на България, но въпреки това не смята да променя своята концепция и виждане за отбора.

Между двата двубоя Бала даде интервю за "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, където разказа за първите си дни като селекционер.

"Като времето, малко слънце, малко дъжд. Аз съм отворен за критики. Те са добре дошли. Като играч никога не съм си мислил, че ще стана треньор на националния отбор. В треньорската професия, особено селекционер на нац отбор е голяма отговорност, аз съм готов за всичко, което идва след назначаването."

"България има повече от 6 милиона разбирачи на футбол. Казал съм, че имам нова конценция, че подборът на играчите ще бъде по-различен. Това не става от днес за утре, няма да се откажа от това мое виждане. Надявам се да покажа това, което тренираме възможно най-скоро."

"Години наред се говори, когато извикаш по-опитни играчи, се казва защо не викаш млади. Когато се пуснат (младите), се критикуват без да има смисъл. Това не помага на младия играч. Това, че аз съм пуснал млад играч, е мое лично мнение. Това (Мартин Минков) е играч, който е играл цял сезона за Черно море. Много перспективен играч, той доби голям опит с този мач."

"Един треньор, ако започне да се сравнява с другите, значи е загубил. Всеки има различна философия, свое виждане за футбола. Ако можем да си помагаме, си помагаме, ако не, всеки си върши работата. Най-важното е треньорските идеи да бъдат реализирани от състезателите."

Източник: gong.bg