Красимир Балъков ще влезе в мача с Левски от позицията

...
Красимир Балъков ще влезе в мача с Левски от позицията
Коментари Харесай

4:3 за Левски и над треньора, и над играча Красимир Балъков

Красимир Балъков ще влезе в мача с Левски от позицията си на догонващ в съперничеството си със " сините ". Това ще му се случи за първи път от 2009 година насам, написа " Мач Телеграф ".

Точно тогава за последно той изоставаше в директните конфликт с Левски, минимално, както и в този момент - единствено с една победа. Досега той ги е срещал 10 пъти, от които има три победи, три равенства и към този момент четири загуби. При головете салдото му от последния дуел през есента също към този момент не е в интерес на героя от Съединени американски щати 94 -15:13 за " сините ".

Балъков е излизал против Левски до момента с четири тима - Черноморец, Литекс, Етър и ФК ЦСКА 1948. Има и една победа като посетител. Успехът му обаче не бе в София, а в Ловеч, където Левски изтърпяваше един мач наказване за отнемане от домакинство през 2009 година и загуби от Черноморец с 0:1.

Друг любопитен миг от съперничеството е, че тимът, воден от Красимир Балъков до 2018 година, постоянно успяваше да вкара гол против Левски. С Литекс той стигна до погром с 3:0 през есента на 2014-а, а през ноември същата година измъкна 2:2 на " Герена ". Левски не съумя да го прекърши и напролет на 2018-а. Тогава той водеше родния си Етър. Двубоят сред " сините " и " болярите " приключи 1:1 на " Герена ". Левски имаше опция да изтръгне успеха в добавеното време от дузпа. Филипе Нашименто обаче направи пропуск - той не съумя да уцели вратата, а Етър си потегли удовлетворен с точката от София.
 Левски ще опитва да повтори представянето си от есента против ФК ЦСКА 1948
Левски ще опитва да повтори представянето си от есента против ФК ЦСКА 1948

Мачът стартира в 17:00 часа

На другия полюс бе Красимир Балъков след есенния конфликт на настоящия му отбор с Левски, когато претърпя погром с 0:3. Припомняме, че тогава действителният треньор на ЦСКА 1948 бе той, а официално подобен - Йордан Юруков. Малко по-късно пък и Бала се трансформира в нещо като лицензоносител.

Преди това Етър на Бала още един път не вкара гол на Левски - при загубата е 0:1 в баража за Лига Европа през 2019 година.

Като състезател Бала също се показва много обичайно против " сините ", само че и там той изостава при успехите с 3:4. От 8 мача против тях с Етър той има три победи, едно тъждество и четири загуби, а им е отбелязал 5 гола.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР