Красимир Балъков ще изведе за последно родния си Етър като

...
Красимир Балъков ще изведе за последно родния си Етър като
Коментари Харесай

Бала с Етър срещу Левски: За последно и като играч, и като треньор

Красимир Балъков ще изведе за последно родния си Етър като треньор във вторник против Левски в баража за Лига Европа. Любопитното бе, че последният мач на Бала за "болярите " и като футболист беше против "сините ". При това спомените са повече от приятни за него и търновци – два негови гола и безапелационна победа с 4:2.

Датата е 1 декември 1990 година, финален есенен кръг от шампионата. На трибуните има 10 000 фенове. Дикторът на стадион „ Ивайло” оповестява по уредбата, че е реализирано съглашение за трансфер в Спортинг и Балъков играе сетен мач с виолетовия екип.

Именно Краси Балъков открива резултата, като вкарва за 1:0, само че Михтарски изравнява. След почивката обаче домакините се разиграват и бележат нови голове посредством Ангел Червенков и Илиян Киряков от дузпа, а Балъков нанизва и второто си попадение, преди Велко Йотов да фиксира крайното 4:2.

Така с тази победа Етър зимува на второто място, а пролетта излиза отпред и печели шампионската купа. При това в последния кръг още веднъж бие Левски, този път в столицата с 1:0, и получава златните медали. Това е единствената победа на Етър като посетител на "сините ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР