Красимир Балъков разкри, че иска футболистите му да играят добър

...
Красимир Балъков разкри, че иска футболистите му да играят добър
Коментари Харесай

Краси Балъков: Защо да не се намесим в борбата за титлата?

Красимир Балъков разкри, че желае футболистите му да играят добър футбол, да усъвършенстват играта си и да постанова своята визия. Ето какво сподели пред " Диема " треньорът на ФК ЦСКА 1948:

" Работим по най-хубавия метод. Подготвяме се. Очакваме още в първия мач да покажем че сме в положително положение ", стартира той.

 Бала за мача с ЦСКА-София: Ще дадем всичко от нас, пък да става каквото ще (видео)

Какви са задачите?

" Имената задължават и това, че аз съм треньор. Целите са да играем добър футбол и всеки мач да подобряваме играта си. Няма метод да не търсим високи цели ", убеден е Балъков.

Готов ли е тимът за началото на сезона?

В началото имаме 2 доста съществени мача, само че пък мотивация и настройка няма да липсва. Трябва да балансираме нещата и като излезем да изглеждаме като обединен и добър колектив, който търси победа ", продължи треньорът.

До каква степен са подготвени футболистите?

" Няма тим, който да е подготвен на 100%. То не се отнася единствено за нас. Първенството е дълго. В него постоянно има дупки. Подготвили сме се по най-хубавия метод. По-нататък ще проучваме нещата и ще поправяме, каквото има да се поправя ", сподели търновчанинът.

Има ли цел от управлението?

" Не, няма. Целта е всеки мач да играем първокласен футбол и надлежно ще би трябвало да печелим ", къс бе четвъртият в света.

Къде вижда тима в края на шампионата?

" Приказките са непотребни. Отборът е за първи път в efbet Лига. Целите са огромни, само че преди началото на шампионата да приказваме какво ще се случи е доста мъчно. Отборът е подотвен. Има визия, която желае да постанова по време на мачовете. Убедени сме, че можем да създадем шампионата забавно. Може да допринесем за едно доста забавно състезание ", показа легендата на българския футбол.
 ЦСКА 1948 - Етър @@@

Какво е подготвил за мача с ЦСКА-София?

" В България няма доста секрети. Независимо, че те докараха доста нови играчи, следили сме ги. Знаем защо става въпрос. След мача ще проучваме дали сме изпълнили задачите ", къс бе някогашният народен селекционер.

За тима от българи

" И в Етър нямах кой знае какъв брой чужденци. Общо взето бяхме най-вече българи. На базата на тази пандемия може да се вкарат повече българи. Това би трябвало да е наклонност освен за 1-2-3 тима, а на повече. Трябва да стартираме да мислим за българите, в случай че желаеме положителни национални гарнитури. Такава е концепцията на самия клуб. Не на всяка позиция има по двама-трима, които може да вземеш от българския пазар ", размишлява 54-годишният ментор.

Кое е било най-сериозното предизвикателство пред него?

" Отборът ни е построен. Селекцията е направена преди мен. Аз съм взел участие може би за привличането на един-двама. Изграден е с мисъл. Трябва да се приспособя към цялата селекция и да направя по този начин, че тимът да наподобява добре. За мен ще бъде доста забавно по какъв начин ще изглеждаме против водещите тимове, които играят за първите две места ", съобщи някогашният халф на Щутгарт и Спортинг (Лисабон).

За Мартин Камбуров и упоритостта му да стане голмайстор №1 в историята на българския футбол

" Това е самостоятелна негова цел. Разбира, че ще бъдем удовлетворени, в случай че я извърши с нашия екип. Много добре го познавам. Той самичък го споделя, че задачата е значима, само че по-важно е тимът да побеждава ", сладкодумен е Балъков.
 Берое - ЦСКА 1948 @@@

Относно конкуренцията в офанзива с Андон Гущеров

" Във футбола конкуренцията е най-важното. Аз като треньор не мога да бъда неудовлетворен. Времето ще покаже дали двамата могат да играят дружно ", вметна метафизичен той.

Има ли терзания?

Не. 15 години съм в тази позиция. Минал съм през въртележката на Бундеслигата. При мен няма напрежение. Всичко би трябвало да бъде в границите на естественото. Трябва да имаш заряд ", сигурен е спецът.

Ще има ли нов първенец?

" Не мога да кажа кой ще стане първенец. Виждам, че Локомотив Пловдив удостоверява формата си във всяко едно естество. Славия до преди 1-2-3 години се бореше за шестицата, а в този момент е на трето място. Много други тимове имат упоритости. Позитивно е за българския футбол колкото се може повече тимове да се борят за челните места.

Ще се намеси ли в битката за златните медали неговият тим?

Ако ни се отвори вратата, за какво не? В последна сметка упоритостите на клуба ни задължават. Нямаме време даже да дишаме по-спокойно ", приключи Балъков.
efbet Лига 1 кръг, петък 7 август  ЦСКА 1948 20:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР