Красимир Балъков потвърди новината, че от днес вече не е

...
Красимир Балъков потвърди новината, че от днес вече не е
Коментари Харесай

Балъков: Няма обратен път за мен, но името ми никой не може да го оцапа

Красимир Балъков удостовери новината, че от през днешния ден към този момент не е селекционер на българския народен отбор по футбол. След 1 реми и 5 загуби експертът съобщи, че просто е попаднал в обстановка, където мъчно е могъл да способства с нещо макар всички положителни хрумвания и предпочитание, които е имал.

Балъков беше безапелационен, че няма метод да се върне на поста, в случай че на идващия Изпълком се получи такова предложение към него.

„ Искам да ви кажа, че не оставям момчетата и не тичам от отговорност. Казах го и пред Изпълкома. Ако те преценяват, че аз съм казусът на българския футбол, няма да се замисля и минута. Да, подадох си оставката.”

„ Вече не съм селекционер на националния тим. На идващия селекционер ще му притискам палци, тъй като обстановката никак не е розова. Аз и в този момент бях решен да довърша цикълът.”

„ Обратен път? Мисля, че всички членове на Изпълкома си подадоха оставките. Няма противоположен път. Понякога по този начин е в живота – човек попада в обстановка, когато мъчно може да направи нещо. Аз вътре в душата си съм нагласен по този начин, че да притискам палци до последните благоприятни условия, които имаме. Сега се разбра, че 100 % ще играем баражи против тимове, които съгласно мен са преодолими.”

„ Не мога да скърбя, откакто съм бил поканен за треньор на националния отбор. Нито за минута не съм имал отрицателни мисли. Напротив – взех това решение и не скърбя.”

„ Преди да поема националния отбор… Всичко е обвързвано с резултатите. Когато ги имаш, за множеството си добър треньор. Когато ги нямаш – очевидно не си добър. Това не значи, че за в бъдеще няма да имам положителни резултати. Материалът в националния тим е доста окей. С този материал България може да се класира на огромен конгрес.”

„ Боби Михайлов понякога се майтапи, може и друго да е имал поради. Ясно е, че познава всички викани играчи. Ние нямаме огромен избор. Това е действителността. Дали идващият треньор на националите ще повика други състезатели – отново ще се дискутира.”

„ Имах проект и той беше явен и прецизен. Мен резултатите не ме интересуваха толкоз, тъй като подготвях тима за баражите през март. Подготвях националния тим и проучвах състезателите точно с мисъл за баражите. Ясно е, че резултатите са отрицателни. Пробвахме разнообразни разновидности. Като махнем този финален мач против Англия, имаше доста неща, от които да бъда удовлетворен.”

„ На мен никой не може да ми изцапа името, тъй като в тези 25-30 години съм човек, който е дал толкоз доста за битката срещу расизъм. Тези, които ме познават, знаят защо става въпрос. Аз съм експерт, има такива моменти в живота. Няма да ме съборят, ще си диря шанса. Сега първо следва отмора.”

„ Дали някой от Изпълкома е желал да остана? Не съм бил вътре, не мога да кажа.”

„ Националният тим може да се класира при всички положения – като се поочистят някои неща и се даде време на този, който пристигна след мен. От 2004 година, когато играех в националния тим и се класирахме на Европейско, нямам класиране. Нещо куца. Затова влязох в националния отбор – с цел да изградя тази нова идея.”

„ Нямаше никакво вмешателство в моята работа. Нямаше да го разреша.”

„ 38 футболисти пробвах, до момента никой селекционер не е правил това. Исках да видя кой може да ми свърши в един решителен миг работа през месец март. Кой може да ме наследи ли? Това не е моят работа.”

„ Такъв е животът – попадаш тук-там, където мъчно можеш да направиш нещо. Дойдох с доста положителни хрумвания и предпочитание, само че поради субективни фактори се стига до такава степен, че би трябвало да си потегли.”

„ Дали расисткият скандал ми е коствал поста? Това беше капакът на всичко. На полувремето за първи път видях такава гробовна атмосфера. Опитах се да подвигна момчетата. Бил съм потувашал протест в почивката? Абсолютно никакъв протест нямаше. Футболистите бяха толкоз душевен натоварени от всичко, което се случваше на терена и към него, че нямаха силата за бунт”, приключи Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР