Красимир Балъков официално бе обявен за новия селекционер на националния

...
Красимир Балъков официално бе обявен за новия селекционер на националния
Коментари Харесай

Официално: Красимир Балъков е новият селекционер на националите

Красимир Балъков публично бе разгласен за новия селекционер на националния тим по футбол на България. Балъков заменя на поста досегашния треньор на " лъвовете " Петър Хубчев, който се отдръпва от позицията, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Договорът на Балъков влиза в деяние от 1 юни и ще продължи до ноември 2021-ва година, когато приключват квалификациите за Световното състезание през 2022-ра година. Помощници на Балъков в националния тим ще бъдат Станислав Генчев и Йончо Арсов, Калоян Чакъров ще бъде треньор на вратарите, а Иван Славов ще се занимава с разбор на статистиката.
" Преди два-три месеца, когато вие завъртяхте моето име в общественото пространство като селекционер на националния тим, това не стоеше на дневен ред за мен, допускам не е стояло на дневен ред и за БФС. Затова футболът е велика игра и има доста незнайни и виждате, че през днешния ден съм тук. Искам да ви поздравя за оракулските качества, които показахте. От друга страна желая да поздравя и да благодаря на президента на управлението на БФС, за огромното доверие, което ми гласоподават. Наясно съм с дребното време, което имам за тези квалификации и с огромната отговорност, която се разпорежда на мен. Това е едно огромно предизвикателство, няма нещо по-голямо от това да бъдеш селекционер на националния тим. Мога да ви обещая, че дружно с моя екип ще стъпим крепко на една основа, сложена от Петър Хубчев, с цел да надградим и да дадем всичко по нашите сили за класиране на България на Европейското състезание. Ако това не се случи, тъй като не сме магьосници, несъмнено, идват други квалификации ", бяха първите думи на Балъков, откакто през днешния ден бе публично показан от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов след днешното съвещание на Изпълнителния комитет на БФС.
Балъков ще дебютира отпред на национанлия тим в двете идни евроквалификации с Чехия и Косово при започване на идващия месец. България гостува на Чехия на 7 юни, а три дни по-късно приема Косово на Националния стадион " Васил Левски ".
Преди това Балъков ще довърши сезона с сегашния си клуб Етър, който се бори за класиране на седмо място в крайното класиране на Първа лига и постигане до бараж за присъединяване в евротурнирите. След двата мача с Чехия и Косово асистентът на Балъков Станислав Генчев ще се завърне във Велико Търново, с цел да поеме " болярите ", а в щаба на новия треньор на националите ще влезе различен човек.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР