Красимир Балъков обяви при представянето си като треньор на ЦСКА

...
Красимир Балъков обяви при представянето си като треньор на ЦСКА
Коментари Харесай

Балъков: Треньор съм на "ЦСКА 1948", другото не ме интересува

Красимир Балъков разгласи при представянето си като треньор на " ЦСКА 1948 ", че счита да пренебрегва цялото напрежение сред клуба му и " ЦСКА-София ". " Има доста спекулации в областта на това име ЦСКА, не считам да давам отговор на тези спекулации, тъй като съм треньор на " ЦСКА 1948 " и друго не ме интересува. Интересува ме тимът да се развива, с всеки идващ мач да играе по-добър и по-качествен футбол, и с времето да търсим съответните си цели. Не сме в А група единствено, за да останем в А група. Уважамам всичко, което е направило управлението на " ЦСКА-София ", помагал съм им в един миг. Знам, че ще има напрежение в мачовете сред двата тима. Но аз съм експерт - ако ме повикат от " Левски " и видя вероятност, ще отида да работя и в " Левски ". Всъщност не укривам, че като дребен съм бил последовател на ЦСКА ", съобщи Балъков.

Бившият селекционер на националния тим разкри, че от " ЦСКА 1948 " нямат срещу на обединяване. " От управлението ми споделиха, че нямат срещу някой ден да има обединяване , само че всичко зависи от почитателите ", разяснява той.

Това беше доказано и от изпълнителния шеф на клуба Добрин Гьонов, който даже разкри схемата, при която " ЦСКА 1948 " би бил склонен на обединяване. " Ние сме клуб, който е почнал от най-ниското равнище и е извървял пътя си нагоре, сходно на " Рейнджърс ", " Парма ", " Фиорентина "... Не сме правили всякакви схеми, вземания на непознати лицензи, промяна на имена. Не можем да се обединим с този клуб (б.ред. - " ЦСКА-София " ), само че почитателите му са добре пристигнали при нас. Могат да станат акционери. да изберат управление, дори да изберат Гриша Ганчев. Но това към този момент ще бъде един чист клуб ", разяснява Гьонов. 

Красимир Балъков не пожела да разкрие периода на контракта си с новия си клуб, само че даде да се разбере ясно, че е доста впечатлен от вероятността на " ЦСКА 1948 ". " Договорите не са значими. По-важно е да си напаснем, да забележим дали ще действаме дружно по този начин, както желаеме. Това е много млад, перспективен тим, който желае да се осъществя по най-хубав метод в А група. Това е план, който ме заинтересува извънредно доста. Целта на управлението е присъединяване в евротурнирите, даже Шампионска лига. Това сега въобще не е реалистично. Първо да си свършим работата, да видим с какво разполагаме. Повечете от момчетата не ги познавам, изключително младите. Това не ме притесняма. Ще се опитваме да играем съвременен футбол, в случай че е допустимо по-бърз и динамичен. Ще ни би трябвало време да изградим този жанр, несъмнено ще има и съмнения, само че ще се оправим с тези неща. Трябва да се превърнем в модерен, ексцентричен клуб, който да притегля хора на стадионите. Няма да стане от през днешния ден за на следващия ден, само че това е задачата ", изясни Балъков.

Той към този момент не счита да трансформира политиката на " ЦСКА 1948 " да залага единствено на български футболисти, само че изясни, че договарянията с други клубове в България са доста комплицирани. Затова и предвижда компликации при опита за привличане на идващия набелязан футболист за новия сезон, който също е българин. Балъков призна като прочут минус обстоятелството, че селекцията в " ЦСКА 1948 " е съвсем напълно приключена преди идването му и е направена без негово присъединяване. " Може това да е и за добре. Задачата ми е за 4-5 месеца да проучвам обстановката в клуба и да обсъдим по какъв начин да се развива този клуб - дали това е задоволително, дали би трябвало да търсим нови състезатели. Има единствено още 1-2 поста, на които да се привлекат нови играчи в този момент. Тепърва влизаме в А група. Имаме футболисти с мачове в елита, но има и такива, които занапред ще добиват опит. Ще се стараем да бъдем готови, а след това самите мачове ще ни дадат отговор какво би трябвало да подобряваме. Ако управлението реши, може в един миг да притегли и чужденци. Имах основан бизнес проект за развиването на детския футбол (б.ред. - като селекционер на националния отбор), който умря с идването на мача с Англия. Сега имам неповторима опция да развия тази концепция и се надявам да съумея с школата на " ЦСКА 1948 " , добави Балъков. Той изрази удовлетворение от привличането на Мартин Камбуров, на който пожела да усъвършенства с " ЦСКА 1948 " върха за голмайстор №1 в историята на българското първенство. 

Треньорът обясни, че ще даде цялостен картбланш на тези, които са работили в клуба досега, с цел да види дали ще се напасне с тях. А досегашния ментор и към този момент първи помощник-треньор Йордан Юруков дефинира като " умело момче, което си прави доста добре работата ".

Вече е конкретизирана и програмата за предсезонна подготовка, която ще включва два лагера. Ще има и 7 контроли, като част от противниците още се прецизират. Но е несъмнено, че последната инспекция преди дебютния сезон на " ЦСКА 1948 " в елита ще бъде към седмица преди началото на шампионата против " Пирин " (Благоевград).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР