Красимир Балъков даде интервю за БНТ, в което коментира както

...
Красимир Балъков даде интервю за БНТ, в което коментира както
Коментари Харесай

Балъков: Боби Михайлов трябва да остане президент

Красимир Балъков даде изявление за Българска национална телевизия, в което разяснява както завръщането си в Етър, по този начин и най-наболялата тематика в българския футбол - конгреса за президент на БФС. Силният човек при "виолетовите " разгласи, че президент би трябвало да остане Борислав Михайлов.

- Г-н Балъков завърнахте се в Етър след 27-годишна пауза. Какво е чувството?
- Усещането е безусловно обикновено. Нормално е, когато тимът, който ме е основал като футболист, има потребност, да се върна и да оказа помощ. Чувствам се доста добре, добре признат. И се надявам да свършим добре нужната работа, с цел да останем в "А " група.

- Какво Ви накара да приемете това предложение?
- Много диалози и дългият ми контакт с управлението на Етър. Много от дълго време беседвам с тях и оказвам помощ с каквото мога. Имам взор върху нещата - виждам какво се прави, кои хора работят, с какво предпочитание и по какъв начин работят. Поради тази и доста други аргументи взех това решение да се върна и да оказа помощ.

- В тима към този момент се работи по нов модел. Смятате ли, че той ще се окаже сполучлив?
- Времето ще покаже. Но ние сме основали модела въз основата на това, което имаме. Преди година и малко сложихме по-млад треньор, който вероятно да работи с тима. В сегашната обстановка, когато има потребност от малко помощ, взехме решение да се приберем. Виждате, че треньорско управление не сме премахвали, като цяло то си остана и аз се включих към тях, с цел да създадем този модел, който към този момент го знаете. Той ще бъде най-пълноценен за сегашната обстановка на Етър (Велико Търново). По всяка възможност ще притеглим още един или двама футболисти. Това е нашето предпочитание. За момента съм удовлетворен за селекцията. Искахме да притеглим малко повече българи. Имахме много диалози, само че не успяхме да ги притеглим.

- Станислав Генчев остана в тима. Как виждате развиването му като треньор, той познава доста добре ситуацията?
- Станислав Генчев в никакъв случай не е бил тематика да не остане в тима. Това го знаят доста малко хора, единствено хора, близки до кухнята. Разговаряли сме, анализирали сме и е имало най-различни мисли, само че постоянно са били свързани с оставането на Станислав Генчев.

- Какви са дълготрайните упоритости на плана Етър?
- Много мъчно можем да кажем, че е план, тъй като ни липсват финансови благоприятни условия. Но с огромно предпочитание, обединяване от всички и с поддръжка от управлението на града желаеме да се задържим в "А " група, тъй като за нас това е доста значимо. Оттам нататък желаеме да намерим малко повече средства. Ако ги намерим, ще ги вложим в базите.

- Виждате ли израстване в националния тим, откогато Петър Хубчев го пое?
- Видяхме светлинка в тунела, тъй като след толкоз време направихме 3-4 положителни мача, в които успяхме да победим доста мощни тимове. Остава да се откри пътят на постоянството, което в последните години постоянно е било дребен проблем. Да се надяваме, че Петър и неговият щаб ще съумеят да намерят този път и в близко бъдеще да се класираме на огромна футболна сцена.

- Най-наболялата тематика в българския футбол е идният конгрес на БФС идващия месец. Двама ваши съотборници от златното потомство се впускат в борба за президентския пост. Вие по какъв начин ще коментирате кандидатурата на Любослав Пенев и съгласно Вас би трябвало ли Борислав Михайлов да остане отпред на централата?
- Първо, желая да ви кажа, че публично Етър ще даде своята позиция, когато му пристигна времето и ще разгласи каквото би трябвало да афишира, обвързвано с битката за президент на БФС. Мога да кажа единствено моето персонално мнение. Тази тематика е доста деликатна, тъй като аз почитам всички мои сътрудници - както Любо, по този начин и Михайлов. Любо прави едно мъжество сега, което не е правено. Излиза на барикадата, отваря гърдите и съм сигурен, че вътре в себе си желае нещо доста положително да направи. От друга страна, Боби е един човек, който към този момент има доста богат опит, с доста контакти тук-там, на които на БФС ще са му доста нужни. Моето персонално мнение, колкото не желая да го дам, е, че Боби е с огромно преимущество. Мисля, че в идващите четири години той би трябвало да остане президент на БФС.

- Според Вас би трябвало ли президенти на футболни клубове да участват в Изпълкома на БФС?
- Категорично не. Това отново е мое персонално мнение. Трябва да има някаква спомагателна комисия, в която да вземат участие тези президенти или тези хора, които по една или друга причина в този момент са вътре. Трябва да им се изслушва мнението, тъй като те въпреки всичко дават пари за клубовете. Но те не би трябвало да бъдат в управлението на Българския футболен съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР