Красимир Балъков бе обявен преди години от феновете за легенда

...
Красимир Балъков бе обявен преди години от феновете за легенда
Коментари Харесай

Щутгарт покани Балъков за 20 г. от спечелване на купата

Красимир Балъков бе разгласен преди години от почитателите за легенда №1 в историята на Щутгарт, а също така е част от последния успех в шампионата за Купата на Германия. Преди 20 години “швабите” завоюваха трофея, водени от настоящия селекционер на Бундестима Йоахим Льов, който преди 3 години го направи международен първенец. На финала Балъков и компания победиха Енерги (Котбус) с 2:0 пред повече от 76 000 фенове на олимпийския стадион в Берлин. Головете вкара бразилският нападател Джоване Елбер, а с съществена заслуга за триумфа бяха Краси и Фреди Бобич, които бяха останалите елементи от популярния вълшебен триъгълник на Щутгарт.

По мотив годишнината новият президент на клуба Волфганг Дитрих е поканил всички участници във финалния мач за купата да участват на дуела от шампионата на Бундеслигата с отбора на Фрайбург през днешния ден. Преди мача ще бъде отдадено дължимото на футболистите, които са постигнали един от огромните триумфи в най-новата история на петкратния първенец на Германия.

Сред присъстващите ще бъде и най-обичаният футболист на “швабите” Красимир Балъков, който изигра за клуба 236 мача и означи 54 гола в Бундеслигата, а в сърцата на почитателите остана акто най-хубавия състезател на отбора за всички времена. магическият халф е в Щутгарт по отношение на откриването на своето футболно учебно заведение и макар многото задължения по време на късия си престой е приел да посети честването на “Мерцедес-Бенц Арена”.

В петък пък започва първият камп на футболно учебно заведение “Балъков”. Той се организира в Ройтлинген, недалече от Щутгарт.

“Започнахме! Първа фотография от първия камп! Всички дружно - деца, родители и треньори! началото е отлично, зареждащо и прочувствено! Очаквам по този начин да продължим!, написа в формалния фейсбук профил на Балъков към обща фотография.

“24 часа”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР