Красимир Анев ще бъде с основна роля за представянето на

...
Красимир Анев ще бъде с основна роля за представянето на
Коментари Харесай

Павлина Филипова: Щафетата има шанс за Топ 8

Красимир Анев ще бъде с съществена роля за представянето на щафетата

Търпение не им доближи на Анев и Илиев в Пьонгчанг, счита легендата

Легендарната българска биатлонистка Павлина Филипова предвижда място в Топ 8 на мъжката щафета в Пьонгчанг. Състезанието ще се организира в петък и е финален късмет за националите да създадат своя удар.

" Реално е да се гони Топ 8 при оптимална пукотевица - счита Павлина Филипова. - Момчетата към този момент са го правили през този сезон. "

Влизане измежду най-хубавите осем ще даде олимпийско финансиране за участниците в щафетата, което ще им помогне за по-добра подготовка през идващия сезон.

Според Филипова самообладание не е стигнало на Владимир Илиев и Красимир Анев, с цел да създадат по-добро достижение в самостоятелната дисциплинираност 20 км. Те приключиха надлежно 19-и и 25-и, като това е най-хубав резултат за двамата на олимпийски игри.

" Спринтът беше мощната дисциплинираност на Влади, тъй като той е наясно, че с четири стрелби ще му е по-трудно. Все отново се отърси и направи ужасно тичане - изясни Павлина Филипова. - Можеше на състояние лежащ да направи една неточност. Това щеше да го прати в Топ 10. Краси гонеше 20 от 20. Ако беше прецизен при единствения пропуск, също щеше да откри място измежду най-хубавите 10. "

Филипова счита, че Анев и Илиев няма да се откажат след олимпиадата.

" Краси към този момент загатна, че ще остане - добави някогашната европейска шампионка, която на два пъти приключва четвърта на олимпийски игри. - Те знаеха, че могат да се борят за медалите в Пьонгчанг. Това се оказа натоварващо. След четири години ще са на по 34. Тогава ще е доста по-трудно. "

Филипова призна, че представянето при дамите дава отговор на актуалните благоприятни условия.

" Като треньор на девическия народен тим мога да кажа, че изпод идват положителни попълнения, които се надяваме да узреят за игрите в Пекин през 2022 година ", приключи легендата.

bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР