Краси Радков и Иво Сиромахов ще представят премиерната комедия на

...
Краси Радков и Иво Сиромахов ще представят премиерната комедия на
Коментари Харесай

Краси Радков се завръща на театрална сцена след 14 години, идва в Пловдив

Краси Радков и Иво Сиромахов ще показват премиерната комедия на Сатиричния спектакъл " Островът " на 23 март в Дома на културата " Борис Христов " в Пловдив от 19.30 часа. И двамата по превъзходен метод потвърждават, че не са единствено " артистите от тв приемника “, а могат да обяздят огромната театрална сцена. Автор на пиесата е самият Иво Сиромахов ( " Операцията " ), а режисьор е Съни Сънински ( " Дуенде ", " Охранители " ), който също взе участие в спектакъла. 

" Островът “ среща на борда на аероплан един българин, който от 25 години живее в Америка и земляк, който има намерение да замине за " страната на неограничените благоприятни условия ". Заформя се съдбовен конфликт на " двете Българии ". " Българите сме чудноват народ. Най-много от всичко обичаме да се разделяме по всевъзможни признаци. И да се самоопределяме по това, което ненавиждаме ", разяснява създателят Иво Сиромахов.

Съвременният непосредствен роднина на Алековия Бай Ганьо се извършва превъзходно от Краси Радков, който се завръща в театъра след 14-годишна пауза. В останалите функции ще забележим Пламен Великов, Стела Ганчева и Исабел Божидарова.

" Правя този театър, тъй като за мен е повече от явно, че без значение къде живеем, българите сме обречени да живеем дружно. Домът е възприятие, а не географско разбиране. Ние сме обречени да бъдем единни, сплотени, човечни и колкото по-бързо осъзнаем обстоятелството, че обвиняването и търсенето на отговорни води до самоизтребление, толкоз по-скоро ще спрем да се усещаме изолирани и самотни като островитяни, а страната ни ще спре да наподобява на отдалечен зарязан остров. ", споделя режисьорът Съни Сънински.

Поради настоящата тема и звездния актьорски състав билетите за " Островът " в Сатиричния спектакъл в София са изчерпани за месеци напред. В Пловдив билети се продават на каса " МаскАрт " в Дома на културата, а при засилен интерес от Сатирата дават обещание да прибавят изключително второ зрелище.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР