Красен Кралев: Надяваме се този път президентът да прояви разум

...
Красен Кралев: Надяваме се този път президентът да прояви разум
Коментари Харесай

ГЕРБ ще иска проверка на софтуера на машините и броене на отрязъците от вота

Красен Кралев: Надяваме се този път президентът да прояви разсъдък и да подсигурява почтени избори
Надяваме се този път президентът Румен Радев да прояви разсъдък и мъдрост и да подсигурява почтени избори. Това обявиха във Варна депутатите от ГЕРБ Красен Кралев, Бранимир Балачев и Павел Христов. „ Дълбоко имам вяра, че преди 1 година машинният избор беше манипулиран. Изборите бяха откраднати, осъществен беше държавен прелом с подправяне и замяна на изборните резултати. Видя се, че с кражба на избор не става нищо положително – излъчва се порочно ръководство, във властта влизат случайници, които се упражняват на гърба на народа. Затова апелът ни към президента Радев е да постави оптимални старания за гарантиране на честността на изборите “, сподели Кралев.

По думите му ГЕРБ ще упорства за преброяване на отрязъците от машинния избор. „ Преди изборите ще желаяме и щателна инспекция на софтуера на машините от службата по метрология и стандартизация “, добави Балачев.

Тримата депутати показаха, че и на идните през октомври предварителни парламентарни избори няма да бъде обезпечено конституционното право на избор на хиляди българи, които се опасяват да боравят с техниката. „ Социолози и политолози вадят разнообразни данни за тази вреда, считаме, че на последните избори от това право бяха лишени близо 200 000 българи “, уточни Кралев. Той напомни, че коалиция ГЕРБ-СДС е направила доста опити да върне смесеното гласоподаване, само че за жалост те не са се увенчали с триумф.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР