Красен Кралев мечтае България да домакинства на Европейско или Световно

...
Красен Кралев мечтае България да домакинства на Европейско или Световно
Коментари Харесай

Кралев мечтае за Европейско или Световно по футбол

Красен Кралев мечтае България да семейства на Европейско или Световно по футбол. СПортният министър дори счита, че имаме действителни шансове да спечелим дружно с Румъния, Сърбия и Гърция. У нас обаче няма нито един нов стадион, а шефът на БФС Боби Михайлов самичък призна, че сме най-зле от всички страни.

" Имаше избори в Румъния и Гърция и по тази причина се отложиха диалозите. Трябваше идващият кръг от диалози да протече в Букурещ през юли. Сега ще се съберем през идната седмица. Имаме смяна в ръководството в Гърция - ново държавно управление, нов министър. Ще забележим какво ще е тяхното мнение, тъй като те бяха основател. Моето гледище ще е до края на годината да изберем дали ще приготвяме кандидатурата за Световно или Европейско. Според мен възможностите ни за Европейско състезание през 2028 или 2032 година са много по-големи. Ще упорствам да се фокусираме върху кандидатура за Европейско състезание ", съобщи сподели Кралев пред bTV.

Той призна, че държавното управление не е осведомено с направената от БФС тактика за развиване на българския футбол.

" Очаквам с неспокойствие всеки миг да бъде показана тази стратегия, да я презентираме пред държавното управление, с цел да получи финансиране. Ако програмата е добра, виждам, че има голямо предпочитание от страна на премиера и държавното управление да помогнем на футбола. Трябва да се върнем към корените. Проблемите са точно в детско-юношеския футбол, където би трябвало да притеглим положителни експерти, да се работи по единна методика, с цел да може да наваксаме пропуснатото през последните години от останалите страни. Ако в този момент стартираме, до 4-5 години ще имаме напълно съществени резултати ", счита Кралев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР