Кран с товароподемност 10 тона мести декори и други материалиВътре

...
Кран с товароподемност 10 тона мести декори и други материалиВътре
Коментари Харесай

В София откриха най-модерния снимачен басейн в Европа

Кран с товароподемност 10 тона мести декори и други материали

Вътре в студиото, над басейна, е ситуиран кран с товароподемност 10 тона за преместване на декори и други материали

Най-модерният басейн за подводни кино фотоси в Европа бе открит в София. Той е и най-голямото оборудване от този тип в Европа. Басейнът за подводни фотоси е благосъстоятелност на Nu Boyana Film Studios и B2Y Productions.

Басейнът е издигнат върху имот с размер 1200 квадратни метра. Самият басейн е необятен 20 метра и бездънен 6 метра. Обемът му е 2400 куб.м. Басейнът има непряк прозорец с размер 2,10 на 1,60 метра, през който режисьорите могат да следят подводните фотоси.

Специалното студио има 3 огромни порти, които разрешават достъп на камионите с материали за снимането на разнообразни филми. Вътре в студиото, над басейна, е ситуиран кран с товароподемност 10 тона за преместване на декори и други материали.

Специална отоплителна система подгрява водата, като може да я затопли до цели 32 градуса. Филтриращата система употребява UV излъчване за отнасяне на вода, което понижава използването на хлор. Съоръжението е оборудвано и със специфична смукателна система, която обира всички прахови частици от повърхностния пласт на водата.

Басейнът е изграждан в продължение на година и три месеца. Проектен управител за построяването на оборудването е Ники Кънев, а проектирането и построяването са дело на A&A Архитекти, Главболгарстрой и Sivon. Басейнът ще се ръководи от координатора Иън Крийд, в чиято биография попадат снимането на „ Междузвездни войни: Последният джедай ”, „ Падналият ангел “ и други

Ето фрагменти от построяването на басейна:

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР