Кран Монтана. В четвъртък генералният секретар на ООН Антониу Гутериш

...
Кран Монтана. В четвъртък генералният секретар на ООН Антониу Гутериш
Коментари Харесай

Ekathimerini: Генералният секретар на ООН отново се включва в преговорите за Кипър

Кран Монтана. В четвъртък генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще седне още веднъж на масата за договаряния за Кипър, които се водят в швейцарския курорт Кран Монтана, напомня електронното издание Ekathimerini.
Завръщането на португалеща е част от напъните за доближаване на договарящите до съглашение, откакто упованията за подписване на договорка пропаднаха във вторник, когато Турция отхвърли спекулациите, според които е подготвена да подпише контракт, предусещащ изтеглянето на войските й от острова.
Бе публикувана и информация, че министър-председателите на Гърция, Турция и Англия (съответно Алексис Ципрас, Бинали Йълдъръм и Тереза Мей) ще се включат в полемиките на 10 юли, понеделник. От Атина бяха безапелационни, че наличието на тримата водачи ще зависи от постигнатия прогрес в договарянията.
Говорейки пред кореспонденти в сряда, президентът на Република Кипър Никос Анастасиадес призна, че договарянията са в застой, само че увери, че гръцката страна ще упорства за нови оферти, с цел да бъде открит излаз от задънената улица.
Той също по този начин прикани кипърския народ да пренебрегне спекулациите, че гръцката страна е на път да направи компромис с параметрите за решение, с цел да реализира съглашение.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР