Кралят на Йордания Абдула изрази тревогата си относно решението на

...
Кралят на Йордания Абдула изрази тревогата си относно решението на
Коментари Харесай

Кралят на Йордания пред Майк Пенс: Източен Йерусалим ще е столица на Палестина

Кралят на Йордания Абдула изрази паниката си по отношение на решението на Вашингтон да признае Йерусалим за столица на Израел и съобщи, че израелско-палестинският спор може да бъде позволен единствено с решението за две страни, оповестяват Reuters и Guardian. Абдула изрази позицията на страната по време на диалози с вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс в Аман.
Кралят повтори, че Източен Йерусалим би трябвало да бъде столица на бъдещата страна Палестина.

Йордания изгуби Източен Йерусалим и Западния бряг от Израел по време на Шестдневната война през 1967 година

Кралят предизвести, че решението на Съединени американски щати подклажда радикализъм и напрежение сред мюсюлмани и християни.

За нас Йерусалим е основен за мюсюлманите и християните, както и за евреите. Ключов е за мира в района и за мюсюлманите дейно да се борят с премахване аргументите за радикализма, посочи той.

Обиколката на Пенс в арабски страни стартира в събота с посещаване в Египет. Тя включва три страни - Египет, Йордания и Израел.

Пенс съобщи пред египетския президент Абдел Фатах ал Сиси, че Съединени американски щати биха подкрепили решение за две страни, в случай че Израел и палестинците реализиран единодушие по този въпрос.

Това е най-високопоставената аудиенция на американски представител в района от декември 2017 година, когато Доналд Тръмп разгласи решението си за Йерусалим.

Пенс разясни, че египетският водач е описал възражението си по отношение на решението на Тръмп като " различие сред другари ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР