„Кралят на ужаса”, както е известен Стивън Кинг, има ревностен

...
„Кралят на ужаса”, както е известен Стивън Кинг, има ревностен
Коментари Харесай

Ревностен фен на Стивън Кинг прави интернет портал с десетки хиляди последователи

„ Кралят на ужаса”, както е прочут Стивън Кинг, има ревнив почитател, който трансформира любовта към творчеството на писателя в интернет портал с десетки хиляди почитатели. Запознайте се с Ханс Оке-Лиля.

През 70-те години в Съединените щати. 27-годишният Стивън живее във фургон в дребен град в Мейн. Вече три романа са били отхвърлени от издателите, само че младият Кинг стартира да написа четвърти. Три страници, които изхвърля в кошчето. Три страници, извадени инцидентно от жена му Табита, която го предизвиква да продължи. Така се ражда " Кери ". Така се ражда Стивън Кинг.

„ Бях на 13, когато през 1983 година получих книгата " Кери " за Коледа от моите родители. Прочетох я и ми хареса, само че не бе обич от пръв взор. След това в учебно заведение трябваше да направя ревю на някоя книга. Сетих се, че бях чел нещо на Стивън Кинг и открих „ Куджо”, която имаше доста готина корица с кучешки челюсти и такива неща, прочетох я и към този момент бях разпален.

--> Днес Ханс Оке-Лиля следи с боязън всичко, обвързвано с Кинг, и обновява „ Библиотеката на Лиля”. Проектът става толкоз огромен, че младият швед издава своя лична антология с разкази на ужасите, в която произведения дават някои от най-големите майстори на ужасите.

Разбира се, и Кинг дава собствен слабоизвестен роман. Но това няма значение, тъй като всеки сюжет на Кинг умее да влиза в подсъзнанието ти. И да остава там задълго. Независимо дали искаш или не.

Още за ревностния почитател на Стивън Кинг гледайте в предаването „ 120 минути”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР