Кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн (Рама Х) съобщи, че е

...
Кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн (Рама Х) съобщи, че е
Коментари Харесай

Кралят на Тайланд си взе генерал за кралица

Кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн (Рама Х) заяви, че е сключил брак с военачалник Сутхида Вачиралонгкорн и я е нарекъл своя кралица, съобщи Нова телевизия.
Избраницата на монарха е служила в специфичен отдел на Кралската армия и в бордовия екип на „ Тай Еъруейс “. Кралят заяви за брака три дни преди церемонията по коронацията си.
Кралят на Тайланд се възкачи на престола през 2016 година след гибелта на татко си, крал Пхумипхон Адулядет (Рама IX), управлявал 70 години. Според традицията на ръководещата династия Чакри, коронацията на всеки крал не се случва незабавно, а известно време след възкачването му на трона. Рама IX е коронован четири години по-късно.
Коронацията на Рама X ще се организира от 2 до 6 май. По предварителни данни, по седемкилометрово трасе ще има шествие от повече от 150 хиляди фенове, които към този момент прииждат в столицата от всички провинции на страната.
Самата гала по коронацията ще се организира в храма на Смарагдовия Буда и Големия кралски замък. На същото място кралят ще организира първата визита с членове на кралското семейство, министри, високопоставени държавни чиновници и задгранични посланици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР