Кралят на Саудитска Арабия Салман създаде нов орган за държавната

...
Кралят на Саудитска Арабия Салман създаде нов орган за държавната
Коментари Харесай

Саудитска Арабия реформира системата за сигурност

Кралят на Саудитска Арабия Салман сътвори нов орган за държавната сигурност, който е на негово послушание в качеството му на ръководител на министерския съвет на монархията, съобщи Военновъздушни сили.

Няколко отдела към вътрешното министерство, измежду които службата за разузнаване, както и звената за битка с тероризма и за секване на финансирането на тероризма ще са към този момент на послушание на новата конструкция. Ръководството на новия орган е поверено на ръководителя на разузнаването, военачалник Абдул Азиз бин Мохамед ал Хуейрини.

Крал Салман също така уволни ръководителя на Кралската армия, военачалник Хамад ал Аухали и назначи военачалник Сухейл ал Мутири на този пост. Той назначи Мохамед бин Абдула ал Куейз за началник на саудитската борса, който ще има сан на министър.



Промените стават месец след решението на саудитския монарх да назначи сина си Мохамед за престолонаследник. Така той измести от ранга на престолонаследник братовчед си Мохамед бин Найеф, който бе отхвърлен и от постовете на вицепремиер и на министър на вътрешните работи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР