Кралят на Саудитска Арабия Салман е наредил 2 милиарда долара

...
Кралят на Саудитска Арабия Салман е наредил 2 милиарда долара
Коментари Харесай

Саудитска Арабия депозира 2 млрд. долара в централната банка на Йемен

Кралят на Саудитска Арабия Салман е наредил 2 милиарда $ да бъдат подадени в централната банка на Йемен, с цел да бъде укрепена йеменската валута, предадоха международните организации.

Премиерът на Йемен Ахмад Обейд бин Дагр през вчерашния ден обществено насочи молба за средства, посредством които да бъде нормализиран йеменският риал и да се предотврати гладът в опустошената от война страна.

"Това не е заем, а депозит и законното йеменско държавно управление няма да би трябвало да го изплаща ", уточни източник, непосредствен до саудитското държавно управление, представен от Ройтерс.

В Йемен от близо три години бушува революция сред интернационално приетото държавно управление, което се е укрепило се в Юга и има поддръжката на Рияд, и бунтовниците хуси в северната част, на чиято страна е Иран.

Йеменският риал загуби над половината от цената си по отношение на $ и поради бързо растящите цени някои съществени артикули стават недостъпни за жителите на страната.

Централната банка, ситуирана в южния пристанищен град Аден, на фона на топящите се валутни запаси има усложнения да изплаща заплатите на работещите в държавния бранш, на които разчитат мнозина жители.

Конфликтът докара до филантропична и икономическа рецесия в обеднявалата страна, а предходната година избухна и зараза от холера, взела голям брой жертви, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР