Кралят на планината и един от най-успешните живи състезатели участва

...
Кралят на планината и един от най-успешните живи състезатели участва
Коментари Харесай

Специалната каска за ТТ на остров Ман на легендата Джон МакГинес

Кралят на планината и един от най-успешните живи състезатели взе участие в Isle of Man ТТ, освен това в съвършена спортна форма. След цялата му двадесет и три годишна кариера в най-бързото и най-дълго съревнование в света, 2019-а е определяща година за Джон МакГинес.

Четиридесет и седем годишният МакГинес е още веднъж в своя физически най-много след тежко високоскоростно рухване през 2017-а, от което се измъква със строшен крайник, ребра и контузии на гръбначния дирек. Това го принуждава да гледа в профил цели два сезона. Но има и още - той кара с всички вероятни мотори. Състезава се в Superbike и Lightweight категориите с машина на английския производител Norton, с Мugen в конкуренцията за напълно електрически мотоциклети TT-Zero, а в Суперспорт категорията с Padgetts Racing.

Тазгодишното му завръщане е с офанзива по всички фронтове, които надпреварите Isle of Man ТТ оферират. Това съответствува с десетгодишнината на неговото партньорство с Monster Energy. По случай юбилея МакГинес е оборудван с комплект от сериозни средства за сигурност - неговата каска, която пази главата му и я поддържа хладна с 360км/ч с освежена версия на дизайна, който британският играч носеше през 2009-а.


Оставяйки настрани удрянето на глави, МакГинес употребява каските Shoei малко повече от 15 години - сега той кара със спортния флагман на серията - X-Spirit III.

" Когато се състезаваш по пътищата на остров Ман искаш главата ти да е добре предпазена и не мога да искам нищо повече от това, което Shoei дава за мен. Системата за вентилация работи добре, светлината и видимостта са страхотни - това е една страхотна рискова шапка ", разяснява МакГинес.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР