Кралят на “Крусибъл” Стивън Хендри пожела и получи възможността да

...
Кралят на “Крусибъл” Стивън Хендри пожела и получи възможността да
Коментари Харесай

Стивън Хендри се цели в завръщане в топ 16


Кралят на “Крусибъл” Стивън Хендри пожела и получи опцията да възобнови професионалната си кариера през сегашния сезон 2020/21, а треньорът му Стивън Фийни е на мнение, че именитият шотландец към момента има какво да потвърждава край зеленото сукно. Пред уеб страницата на World Snooker Tour създателят на треньорската организация SightRight разкри детайлности за работата си с Хендри.

“Имаме проект, упражняваме постоянно. Задачата на Стивън е да се любува на играта, а другояче към момента може да се показва на равнище, не е не запомнил по какъв начин се извършват ударите. Просто уменията му са понамалели. Впечатляващото обаче е, че дългите му удари са на доста високо равнище, а това е най-важното за мен в работата с всеки един състезател.

Стивън не приказва за нова международна купа, той просто обича снукъра. Надявам се да повярва с времето, че такова нещо е допустимо, въпреки и малко евентуално. За него най-важното ще е да може да се конкурира с най-хубавите. Ако го направи, несъмнено ще може още веднъж да печели трофеи.

Стивън няма да се впусне в шампионат, преди да усети, че е подготвен. Снукърът е доста конкурентен и са нужни доста часове подготовка, преди да се решиш да участваш. Но никой няма да желае да се изправи против него в първи кръг, тъй като знаят за голямото му завещание в снукъра. Той в този момент извършва удари, за които споделя, че преди не е можел. Това ме задоволява доста, тъй като Стивън знае по какъв начин да печели, а съперниците му също го знаят. Този човек е доста специфичен, споделям го, тъй като упражнявам най-хубавите играчи.

Отговорността ни е огромна, тъй като желаеме да сбъднем обещанията. Той има какво да потвърждава, знаем, че упованията към нас са доста огромни. Уменията му са невероятни и съм сигурен, че доста от експертите ще повярват, че той може да завоюва още веднъж ранкинг купа. Все отново, той е седемкратен международен първенец, тъй че нищо не се знае.

Първата ни цел, съгласно мен, би трябвало да бъде да го върнем в топ 16, само че ще подберем доста деликатно първия шампионат, в който ще взе участие. Стандартът му на игра е задоволително висок. Няма ли да е удивително да го гледаме още веднъж в “Крусибъл”? Няма да има нищо по-специално от това в снукъра”, сподели Фийни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР