Кралят на Испания Фелипе Шести ще оглави церемония за отдаване

...
Кралят на Испания Фелипе Шести ще оглави церемония за отдаване
Коментари Харесай

Испанският крал ще оглави на 16 юли церемония за отдаване на почит на жертвите на коронавируса

Кралят на Испания Фелипе Шести ще оглави гала за отдаване на респект към жертвите на пандемията от COVID-19 и здравните служащи.

На събитието ще участват също представители на висшето управление на Европейския съюз. Това заяви през днешния ден испанският министър председател Педро Санчес, представен от Ройтерс.

Пред депутатите от Народното събрание Санчес съобщи, че с държавната гала ще бъдат почетени " 27 000 сънародници, изгубили живота си ", както и държавните чиновници, които бяха на предната линия в битката с пандемията.

На събитието ще участват още ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел и ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, добави испанският министър председател.

Той не посочи къде ще се състои церемонията.

Испания излиза от тримесечна национална карантина, откакто се оказа една от страните с максимален брой жертви от болестта, предизвиквано от новия ковид.

В разгара на пандемията в края на март и началото на април, когато всеки ден от пандемията умираха по съвсем 1000 души, лечебните заведения бяха претрупани.

Миналия месец испанските управляващи оповестиха 10-дневен народен печал. Знамената на публичните здания в Испания и на корабите на военноморските й сили бяха спуснати на половина, а депутатите, министрите и кралят резервираха минута безмълвие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР