Краля на световния футбол Пеле не успява да се пребори

...
Краля на световния футбол Пеле не успява да се пребори
Коментари Харесай

Състоянието на Пеле се влошава, терапията не му действа

Краля на международния футбол Пеле не съумява да се пребори с рака на червата. 82-годишният бразилец постъпи в болничното заведение „ Алберт Айнщайн “, където прекарва химиотерапия, на която обаче тялото му не реагира, оповестява от спортния уебсайт, базирайки се на „ Daily Mail “.

Макар от здравното заведение да оповестиха, че положението на трикратния международен първенец да е устойчиво, отчети на бразилски медии настояват, че химиотерапията, на която Пеле е подложен от предишния септември, към този момент не му оказва помощ.

От родината на Пеле се споделя още, че в този момент той е в палиативни грижи и няма да бъде подложен на инвазивни проби или лекуване. Палиативните грижи са за пациенти с евентуално животозастрашаващи болести или положения, които се ползват в края на живота им.

Пеле беше признат в болничното заведение в Сао Пауло във вторник, с цел да премине обзор, откакто претърпя интервенция поради израстък на дебелото черво през септември предходната година.

В сряда американската телевизия ESPN заяви с помощта на източник от медицинския личен състав на болничното заведение, че Кралят на футбола Пеле е признат с доста отоци и сърдечна непълнота. В следствие обаче лекарите споделиха, че трикратният международен първенец " изцяло управлява самичък своите витални функционалности, неговото клинично положение е устойчиво ".

Според щерка му Кели до Насименто, нейният татко е в болничното заведение и за промяна на медикаментите за лекуване, които са му назначени. А преди този момент е трябвало да му бъдат направени проучвания.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР