Краля на клея Рафаел Надал сподели впечатленията си от невероятната

...
Краля на клея Рафаел Надал сподели впечатленията си от невероятната
Коментари Харесай

Надал: Мачовете с Новак и Роджър са нещо като традиция в спорта

Краля на клея Рафаел Надал показа усещанията си от невероятната седмица в Рим, където за девети път завоюва тенис шампионата от сериите “Мастърс” и към този момент има 34 трофеи от най-високата категория на АТР. Матадора надделя с 6:0, 4:6, 6:1 Новак Джокович във финала.

ROMAN EMPEROR FOR THE NINTH TIME @RafaelNadal beats Novak Djokovic 6-0 4-6 6-1 to win his ninth @InteBNLdItalia title!#ibi19 pic.twitter.com/5VcMPede3C
— Tennis TV (@TennisTV) May 19, 2019
“Да спечелиш купа е доста значимо, само че за мен най-важното беше, че се показах на такова равнище. Чувствах се във форма, усещах се здрав и имам чувството, че се усъвършенствам с всеки мач. Знам, че в случай че стигна до равнището, което знам, че мога, ще имам благоприятни условия да победя всекиго, изключително на тази настилка. Стига да играя на най-високо равнище, ще имам шансове за победа. Така че съм доста благополучен от успеха, тъй като играх добре и се любувах на престоя си тук по време на шампионата.

Винаги е доста специфичен дуел с Новак, също и с Роджър. Тези мачове са нещо като традиция в спорта през последните 10-15 години. Винаги е доста особено, а и Новак прави доста мощен сезон - завоюва в Австралия и предходната седмица в Мадрид. Тук игра край, тъй че е доста значима победа за мен. Винаги е доста значимо, че спечелвам тъкмо в Рим, този шампионат за мен е един от най-важните, необикновено е чувството”, изясни Надал след триумфа над Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР