Кралство Саудитска Арабия ще влезе в календара на световния снукър

...
Кралство Саудитска Арабия ще влезе в календара на световния снукър
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще приеме ранкинг турнир по снукър през 2020 година

Кралство Саудитска Арабия ще влезе в календара на международния снукър с ранкинг шампионат през 2020 година Това разгласи управлението на международния снукър и посочи, че е подписан 10-годишен контракт, написа в. “Дневник”. Турнирът ще се организира сред 4 и 10 октомври 2020 година Общият награден фонд ще бъде 2.5 милиона паунда.

Това ще бъде следващата стъпка Саудитска Арабия да навлезе на спортния пазар. Страната одобри Суперкупата на Италия по футбол преди година, провежда кръг от Формула Е, а след дни ще одобри и показателен тенис шампионат.

През уикенда в Дирия се състоя и мача за международната купа по бокс сред Антъни Джошуа и Анди Руис. Именно към боксовия мач е бил подписан договорът за снукър шампионат. Президентът на международния снукър Бари Хърн, който е и представител на английския боксьор Джошуа, персонално е преговарял.

" Това е голяма стъпка за нашия спорт. Снукърът се разви извънредно доста и виждаме страхотни шампионати в разнообразни елементи на света. Азис към този момент е хазаин на някои доста значими съревнования, само че сме разчувствани да стъпим и в Близкия Изток ", сподели Хърн.

В момента в календара има 20 ранкинг шампионата, чиито общ награден фонд надвишава 14 милиона паунда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР