Кралство Саудитска Арабия планира да увеличи активите на държавния инвестиционен

...
Кралство Саудитска Арабия планира да увеличи активите на държавния инвестиционен
Коментари Харесай

Рияд започва инвестиции в следпетролната епоха, налива до 40 милиарда долара годишно в икономиката си

Кралство Саудитска Арабия възнамерява да усили активите на държавния капиталов фонд до 1 трилион $, с цел да развие актуалните браншове на стопанската система. Това обяви престолонаследникът принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, който е първи вицепремиер и министър на защитата на кралството, съобщи телевизия " Ал Хадас ", представена от Българска телеграфна агенция.
Възнамеряваме да влагаме 40 милиарда $ годишно в развиването на националната стопанска система, с цел да създадем 1,8 милиона работни места към 2025 година, съобщи престолонаследникът на съвещание на управителния съвет на фонда. Той акцентира, че поетапното осъществяване на стратегическата стратегия " Визия за Саудитска Арабия: 2030 година ", призната през 2016 година, ще трансформира кралството в най-подходящия капиталов сътрудник в света.
По думите на Мохамед бен Салман размерът на производството на фирмите, които не са свързани с добива на нефт, би трябвало да набъбнат до 320 милиарда $ към 2025 година и да обезпечат забележителна част от брутния вътрешен артикул на страната.
Възнамеряваме да създадем значими обществени и стопански промени и да подобрим качеството на живот на на поданиците ни, означи принцът.
Изпълнителният шеф на капиталовия фонд Ясир Ал Румаян означи, че от 2016 година в кралството са основани 10 нови бранша на стопанската система и над 330 000 работни места.
Стратегията ни разчита на интензивно привличане на частния бранш в процеса на икономическо развиване на страната, добави той. Програмата " Визия за Саудитска Арабия: 2030 година " планува и строителството на града на следпетролната ера Неом, който би трябвало да стане световен център на модерни технологии и нововъведения. Неом ще бъде издигнат на брега на Червено море и ще даде голям брой капиталови благоприятни условия на територия с обща повърхност от 26 500 квадратни километра, напомня ТАСС
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР