Кралското семейство разполага с много замъци и дворци. Къде обаче

...
Кралското семейство разполага с много замъци и дворци. Къде обаче
Коментари Харесай

Къде ще живее новият крал на Великобритания крал Чарлз III?

Кралското семейство разполага с доста крепости и дворци. Къде обаче ще живее крал Чарлз III следва да се разбере. Някои от тях са наследени от кралицата-майка Елизабет Боуз-Лайън, до момента в който други са закупени посредством неговите благотворителни тръстове.

" Кралското семейство да има голям брой резиденции, а в това време Обединеното кралство е изправено пред рецесия на разноските за живот “, споделя Анна Уайтлок, професор по история на монархията в Сити, Лондонски университет, представена от Би Би Си. 

Огромната централна лондонска постройка със 775 стаи е един от най-известните знаци на кралското семейство. Това е и Административният щаб на английската монархия от 1837 година Всяка година в Бъкингамския замък се посрещат приблизително към 50 000 посетители на всевъзможни публични събития. Към този миг Бъкингамския замък е в развой на възобновяване. В предишното Чарлз постоянно е споменавал разновидността дворецът да се трансформира в “офис ". 

Твърди се, че това е най-големият и най-старият населяван палат в света. Уиндзор е бе дом на починалата Елизабет II през уикенда като той се е трансформирал в нейна съществена резиденция след началото на Коронавирус пандемията, Колко време обаче ще прекара новият крал там, следва да разберем. Принцът на Уелс Уилям и фамилията му неотдавна се реалокираха в близката вила Аделаида и се чака това да стане техен непрекъснат дом. 

Дворецът в Единбург бе формалната резиденция на монарха в Шотландия. Подобно на Бъкингамския замък и замъка Уиндзор, дворецът Холирудхаус също е благосъстоятелност на короната. Кралица Елизабет II прекарваше по една седмица там всяка година като хазаин на публични и държавни мотиви. Подобно на нея дворецът бе посещаван и от Чарлз, когато беше принц на Уелс. Дворецът има 289 стаи, 17 от които са отворени за обществеността.

Построен през 18-ти век, в този палат отсядат кралицата и херцогът на Единбург по време на визитата си в Северна Ирландия като част от турнето по случай Златния празник през 2002 година Година по-късно Хилзбъро е посетен и американски президент Джордж Буш. Замъкът е известна атракция за посетителите. 

Къщата в Глостършир е един от обичаните парцели на Чарлз. Смята се, че починалата му брачна половинка Даяна не е харесвала парцела. Имотът обаче е благосъстоятелност на херцогство Корнуол, което от своя страна се оглавява от принца на Уелс - тъй че в случай че Чарлз III пожелае да остане там за непрекъснато, то той ще бъде като наемател на сина си.

За разлика от множеството други кралски резиденции, селската къща в Норфолк е частна благосъстоятелност на монарха. Първоначално тя е била закупена от крал Едуард VII и предадена на неговите наследници. В този парцел Елизабет II е живяла зимата. Често срещана панорама са коледните разходки на кралското семейство там. Чарлз поема ръководството на имението през 2017 година и го трансформира в изцяло органически парцел.

Замъкът Балморал, където Елизабет II умря, също е частна благосъстоятелност. Той е завещание на кралското семейство от кралица Виктория и принц Албърт. Голямата кула на замъка се извисява на 30,5 м над Роял Дисайд в североизточна Шотландия. Кралица Елизабет II постоянно прекарваше летните месеци в имението.

В непосредствена непосредственост до двореца Сейнт Джеймс, къщата Кларънс е една от минимум привлекателните парцели за кралското семейство. Въпреки това Чарлз намира сексапил в парцела и това е неговата публична резиденция в Лондон от 2003 до 2022 г. 

Къщата Дъмфрис е от селски вид и се намира в Шотландия. Тя обаче не е публична резиденция на кралското семейство. Въпреки това Чарлз поставя всички старания, с цел да възвърне достоверния тип на постройката. Чарлз отсяда там неотдавна, когато му е обявено, че майка му е тежко болна и се намира в Балморал. 

Той е ситуиран в Кейтнес на северното крайбрежие на Шотландия. Имотът, прочут преди като замъкът Барогил, е закупен от кралицата-майка през 1966 година Сега тя се стопанисва от управлението на Фондацията на принца, чийто президент е Чарлз. Той и кралицата-консорт Камила нормално остават там в края на юли и началото на август.

Вилата се намира на островите Сили в Корнуол. Смята се, че това място е било предопределено за непрекъснат дом на Чарлз и Даяна. Към този миг къщата се дава чартърен като ваканционна вила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР