Кралско легло с копринени завеси, баня, обкована със злато, 17

...
Кралско легло с копринени завеси, баня, обкована със злато, 17
Коментари Харесай

Това е най-скъпото бижу на Саддам Хюсеин - яхтата, която всички мислят за прокълната

Кралско легло с копринени пердета, баня, обкована със злато, 17 стаи за посетители и личен фризьорски салон. Луксозната 82-метрова яхта на Саддам Хюсеин в този момент е изоставена. Правителството на Ирак е оповестило, че се яхтата се предлага на търг, само че никой не е предявил интерес към нея. Затова в този момент евентуално ще бъде преустроена в хотел.



Според някои иракчани самата яхта е прокълната и носи само злощастие.

Луксозната яхта, кръстена " Вятърът от Басра ", е издигната през 1981 година в Дания. Странното е, че самият Хюсеин по този начин и не съумял да се наслаждения на скъпата си играчка. Първо я укрил в Саудитска Арабия, тъй като се страхувал, че тя може да бъде унищожена при бомбардировките.

След като стартира спор и със Саудитска Арабия, яхтата се мести в Йордания. Ирак съумява да си върне първокласната яхта едвам през 2010 година - седем години след рухването на диктатора.



Правителството на Ирак взема решение, че ще се отърве от нея и я афишира за продажба, искайки 30 млн. $. Цената си коства, тъй като първокласният кораб е оборудван с президентски апартамент, ресторант, спалня, 17 по-малки стаи за гостите и 18 каюти за личния състав.



Никой не демонстрира интерес и за известно време яхтата е употребена от локален университет, чиито учени учат на нея подводния живот.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР