Кралският дворец и крепост на Нейно величество, по-известно като Лондонската

...
Кралският дворец и крепост на Нейно величество, по-известно като Лондонската
Коментари Харесай

Любопитно! Какво не знаем за Тауър в Лондон?

Кралският замък и цитадела на Нейно величество, по-известно като Лондонската кула, е исторически палат на северния бряг на река Темза в централен Лондон, Англия. Той се намира в лондонския квартал Tower Hamlets, обособен от източния завършек на Лондонското градче до откритото пространство, известно като Tower Hill. Тя е учредена към края на 1066 година като част от Норманското завземане на Англия.

Бялата кула, която дава името на целия палат, е издигната от Уилям завоевателя през 1078 година и е непочтителен знак на потисничеството, нанесен на Лондон от новия ръководещ хайлайф. Замъкът е бил употребен като затвор от най-малко 1100 години, макар че това не е главната му цел.Голям замък при започване на своята история, той служи като кралска резиденция. Като цяло Кулата е комплекс от няколко здания, ситуирани в два концентрични пръстена от отбранителни стени и трап. Имаше няколко етапи на разширение, основно под цар Ричард Лъв, Хенри III и Едуард I през XII и XIII век. Общото разположение, основано от края на 13-и век, остава макар по-нататъшната интензивност на обекта.

Басейн знамение строят в Лондон! Гледката ще остави всички без мирис (СНИМКИ)

Лондонската кула изигра значима роля в британската история. Той беше обсаден няколко пъти и контролираше, че е значимо да се управлява страната. Кулата е служила разнообразно като оръжейна, хазна, менажерия, дом на Кралския монетен двор, социална работа за записи и дом на короните Jewels of the United Kingdom. От началото на 14-ти век до ръководството на Карл II, шествие ще се води от кулата до Уестминстърското абатство по време на коронацията на монарха. При отсъствието на монарх, замъкът на Константин Тауър дава отговор за замъка. Това беше мощно и надеждно състояние в средновековния интервал. В края на 15-ти век замъкът е бил затвор на принцовете в кулата. Под “Тудорс” кулата се употребява по-малко като кралска резиденция и макар опитите за реформиране и ремонт на замъка, нейните отбрани изостават от развиването на артилерията.

Върховният интервал на използването на замъка като затвор е бил 16-ти и 17-ти век, когато доста фрески, като Елизабет I преди да стане кралица, се държали в стените му. Тази приложимост докара до фразата “изпратена до кулата”. Въпреки трайната си известност като място на мъчения и гибел, разпространявани от религиозни пропагандатори от 16-ти век и писатели от 19-ти век, единствено седем души бяха екзекутирани в кулата преди международните войни на 20-ти век. Изпълненията бяха по-често извършени на прословутия кула “Тауър Хил” на север от замъка, като 112 се случва там през интервал от 400 години. През втората половина на 19-ти век институции като Кралския монетен двор се реалокират от замъка на други места, оставяйки доста здания празни.

Опасно! Публикуваха КАРТАТА с най-опасните страни за отмора в Европа

Антъни Салвин и Джон Тейлър се възползваха от опцията да възстановят кулата на това, което се смяташе за нейния феодален външен тип, изчиствайки доста от свободните пост-средновековни структури. През Първата и Втората международна война кулата още веднъж е била употребена като затвор и е била очевидец на изтезанията на 12 души за шпионаж. След Втората международна война, повредата, породена по време на Блиц, била ремонтирана и замъкът още веднъж бил отворен за обществеността.Днес Лондонската кула е една от най-популярните туристически атракции в страната. Тя се грижи за благотворителните исторически роялски дворци и е предпазена като обект на международното завещание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР