Кралските сватби са събития, за които се говори много преди

...
Кралските сватби са събития, за които се говори много преди
Коментари Харесай

8 интересни факта за кралските сватби

Кралските сватби са събития, за които се приказва доста преди тях и доста след тях. Затова, събрахме на едно място някои забавни неща както са миналата туко що женитба сред Принц Хари и Меган Маркъл, по този начин и за сватбите на Уилям и Кейт, Принцеса Даяна и самата Кралица Елизабет втора.
Сватбата на Уил и Кейт лишила най-вече време за обмисляне
Това може да ви изненада, само че се оказва, че Кейт Мидълтън е най-взискателната младоженка, прекарвайки цели шест месеца, с цел да изпипа всички логистични елементи, преди да каже " ДА ". За информация кралица Елизабет възнамерява сватбата си единствено четири месеца, На Принцеса Даяна лиши единствено пет месеца, а Меган и Хари го направиха за пет месеца и половина.
Хари и Меган имали минимум посетители
Сватбата на Меган и Хари води класацията за минимум посетители на кралска женитба с техния непретенциозен лист от едвам 600 поканени на церемонията в параклиса " Свети Георги " в замъка Уиндзор. Това е спрямо сватбата на Кейт (на която участвали 1900 гости), кралицата (тя се заклела в наличието на 2000) и Диана ( е на последно място, поканвайки 3500 гости).
Сватбата на принцеса Даяна и принц Чарлз била най-скъпа
Колкото по-голям е описът с посетители, толкоз по-висока е цената, нали? Ето за какво има смисъл единствено за сватбата на Даяна от 1981 година да коства на кралското семейство близо 110 милиона $. Кейт, въпреки това, похарчи 34 милиона $, когато се омъжи за принц Уилям в Уестминстърското абатство, а Меган харчи към 45 милиона $, с цел да се ожени за принц Хари този месец. (Повечето от тези разноски покриват сигурността, FYI.) Цифрите за цената на сватбата на кралицата и принц Филип са незнайни.
Принцеса Даяна била най-младата младоженка
Принцесата Даяна била единствено на 20 години, когато се омъжва за принц Чарлз. Кралица Елизабет изчакала да е малко по-зряла - тя се омъжва за принц Филип на 25-годишна възраст, до момента в който Кейт е на 29 години, когато се омъжва за Уилям, и Мегън е на цели 36 години, когато потегля по пътеката с Хари.
Тортата на кралица Елизабет била съвсем 3 метра висока
Имала 4 равнища, всяко от които покрито с плодове и глазура, а общото тегло на големия сладкиш било 500 кг.
Меган и Хари нарушили традицията и на тяхната женитба нямало плодова торта
Вместо това, царската младоженка, избрала сладкиш от лимон и крем за десерт на огромния си ден.
Сватбата на Хари и Меган не се смятала за народен празник. Същото се случило и със сватбата на Кралицата
Забавен факт: Обикновено кралската женитба съставлява почивен ден от работа, наименуван празник на британците. Защо? Това е основно по този начин, че всеки, който желае да има шанса да гледа на бъдещия крал на Англия, може умерено да го направи, без да се тормози за работата си. (Чарлз и Диана имаха празник, също по този начин и Уилям и Кейт). Странно,но както кралица Елизабет, по този начин и Мегън не са имали / няма да имат празничен ден ден. Ето повода: Очевидно традицията още я нямала, когато Елизабет и Филип си споделили ДА, и поради обстоятелството, че Хари в действителност не е в директна линия за трона, сватбата му от 19 май не изисква почивен ден.
Годежният пръстен на Кралицата бил изработен от диаманти от кралска тиара
Царицата употребява диаманти от тиара, принадлежала на майката на принц Филип. Пръстенът на принцеса Даяна беше 12-каратов сапфир на стойност 500 000 $. (Същият, който Кейт продължава да носи и днес). Що се отнася до Меган, Хари й предложи с пръстен с огромен централен елмаз от Ботсвана, плюс два по-малки диаманта от двете страни, от персоналната сбирка на Диана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР